U teoriji su košarkaši Partizana imali najtežeg rivala u borbi za polufinale Kupa Radivoja Koraća, koji se po drugi put uzastopno organizuje u niškom „Čairu“. Kao najbolji klub domaće KLS lige FMP je naterao crno-bele da upotrebi sve raspoložive igrače, uključujući i rovitog Cvetkovića, kako bi se u subotnjem polufinalu „nameračio“ gotovo izvesno na Crvenu zvezdu -kao i prošle godine – (85:83) . Imao je FMP šut i za pobedu, ali je Đoković bio neprecizan uz zvuk sirene. U prvom četvrtfinalnom meču Mega Leks, dvostruki uzastopni finalista KRK, savladala je domaćina Konstantin (78:61).

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Partizan je ofanzivno bio raspoložen; postigao je čak 49 poena u prvom poluvremenu, ali je defanzivno u tom periodu imao dosta problema, kao i tokom meča pre svega zato što je Murić, najbolji defanzivac spoljne linije, rano napravio tri faula. Od dolaska u redove crno-belih korpulentni centar Vilijams (13p, 9sk) sinoć je pružio najbolju partiju, iskoristivši činjenicu da FMP nema klasičnog centra, već koristi Apića, igrača između četvorke i petice. „Razvojni tim“ crveno-belih na prihvatljivoj rezultatskoj distanci održavali su Čović (20p) i Dobrić (23p). Saradnja DŽonsa (21p) i Vilijamsa pod košem bila je maltene perfektna. DŽons je višak prostora koristio za odličan šut sa poludistance (8/10 za dva), dok je Vilijams snagom i skočnošću „očistio“ reket FMP. Trener DŽikić, koji je kompletirao stručni štab angažovanjem bivšeg igrača crno-belih Nenada Čanka (poslednjih godina radio kao pomoćnik Milojeviću i u mlađim kategorijama Mege), morao je da strepi do kraja meča, bez obzira na prednost od 58:42 početkom drugog poluvremena. Levoruki Dobrić se potpuno razigrao u napadu, FMP je poslednja dva minuta meča dočekao sa poenom zaostatka (81:80), a pritom je u par navrata imao priliku i da povede. Čović je ostao u dosluhu sa mlađim saigračem, na trojku Vilsona odgovorio je istom merom, međutim Partizan je u presudnim momentima imao džokera u vidu Vilsona koji je sa četiri vezana poena odveo saigrače u polufinale.

Nišlije su se odlično nosile do sredine poslednje četvrtine, kada je do izražaja došla veća rotacija igrača ekipe Dejana Milojevića, zbog koje su Zagorac i saigrači bili daleko agresivniji u defanzivi u odnosu na rivala.

U prvom poluvremenu viđena je košarka ispod svakog proseka. Na obe strane obilovalo je sijaset nepromišljenih poteza, manjak koncentracije, komunikacije i agresivnosti u odbrani, što se reflektovalo i na napad. Loši procentri šuta za tri poena, donekle su poboljšani u nastavku meča. Trojkom Danila Tasića, najboljeg pojedinca Konstantina (23p), Megin protivnik se poslednji put u 33. minutu primakao na obećavajućih šest poena zaostatka (62:56). Poslednjih sedam minuta obeležili su Zagorac (15p, 13 sk), Simeunović (15p, 6sk) i Jaramaz (13p, 6sk). Mega u polufinalu čeka boljeg iz duela Metalac – Borac.

Uvrede na račun porodice Čović

Navijači Partizana ponovo su pokazali veliku dozu sportske nekulture, zbog čega su i sudije morale da odreaguju pred kraj prvog poluvremena. One su zatražile od zapisničkog stola da preko razglasa obavesti navijače crno-belih da prestanu sa vređanjem supruge Nebojše i majke Filipa Čovića, koji je takođe bio „tema“ primitivnih pristalica crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari