Košarkaši Partizana napravili su veliko iznenađenje i savladali Crvenu zvezdu u derbi susretu 21. kola ABA lige (86:81), ali što je još važnije prekidom niza od šest poraza u večitim derbijima upisali važne bodove koji mogu značiti opstanak na Jadranu. S druge strane, crveno-beli su posustali u borbi za drugo mesto pred plej-of, pre svega zbog očajnog šuta za tri poena, dok su formalni domaćini u Pioniru bili maestralni iza linije 6,75 metara i zasluženo slavili.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Partizan – Crvena zvezda 86:81 (23:21, 21:27, 23:18, 19:15)

Hala: Pionir. Gledalaca: 5.000. Sudije: Belošević, Dožai, Maričić.

Partizan: Cvetković 16, Aranitović 2, Džons 17, Murić 15, Marinković 6, Vitkovac 9, Đumić 2, Magdevski, Milutinović, Vilijams 4, Vrabac, Vilson 15.

Crvena zvezda: Kinsi 8, Rebić 2, Dangubić 7, Lazić 12, Simanić, Micić 4, Simonović 2, Gudurić 2, Jović 4, Miler 10, Cirbes 26, Štimac 4.


 Zvezda je bolje otvorila meč i povela sa 8:0, ali su crno-beli od prvih napada nagovestili da će napadati prevashodno šutem sa distance. Posle nekoliko promašenih trojki, drastično se popravio šut iza linije 6,75 metara pa su domaći poveli, a sa dva poena viška i završili uvodnu deponicu. Spoljnoj liniji Partizana Murić-Vilson obilato je pomagao Kevin Džons, dok su kod Zvezde zapaženiju ulogu imali Cirbes, kojem sinoć nije imao ko da parira pod košem, odnosno Kinsi koji je pokazao da nema problem da igra protiv bivšeg kluba.

Crveno-beli su bolje počeli i drugu četvrtinu, stvorili su i osetniju prednost (44:35), ali su Marinković pa Vitkovac ublažili zaostatak trojkama. Ista slika viđena je i na početku drugog poluvremena, s tim da se Partizan opet okrenuo trojkama (51:48). Ali zato nisu imali rešenja za nemačkog centra koji je svu trojicu čuvara u rotaciji brzo „napunio“ ličnim greškama i bio nemilosrdan sa linije za slobodna bacanja. U tim trenucima „parni valjak“ je parirao na individualni kvalitet Vilsona, dovoljno za minimalnu prednost formalnog domaćina pred poslednjih deset minuta. Pad u igri u poslednjoj četvrtini, koji je karakterističan za Zvezdine utakmice, sinoć je iskoristio i Partizan. Crno-beli su krenuli odlučno u finišu na krilima Vitkovca, onda je Cvetković pogodio trojku sa osam metara (76:70), da bi Vitkovac i Džons važnim skokovima izborili dodatne napade i praktično rešili pitanje pobednika bez klasične penal završnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari