Podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije igraće danas u četvrtfinalu FINA kupa u kazahstanskom Almatiju protiv selekcije domaćina, koja je u grupnoj fazi doživela sva tri poraza. Izabranici Dejana Savića su najozbiljniji test imali u trećem kolu A grupe protiv Sjedinjenih Američkih Država, ali i tu prepreku su prešli pobedivši motivisani tim bivšeg selektora „delfina“ Dejana Udovičića sa 11:9 (2:0, 1:4, 3:1, 5:4).


– Zadovoljan sam, jer smo i protiv najjačeg protivnika u grupi odigrali dobro. Istina, imali smo mali pad u drugoj četvrtini, ali su igrači uspeli da se podignu i sačuvaju prednost do kraja meča. Ova podmlađena reprezentacija ima budućnost. Nastavljamo dalje bez ikakvog opterećenja. Naravno da ćemo ići na pobedu protiv domaćina, kao i u svakom narednom meču ako ga bude bilo, ali nemamo imperativ osvajanja medalje, što nikako ne znači da se za nju neće boriti do poslednje kapi znoja – istakao je Savić.

Srbija je zauzela prvo mesto u grupi sa maksimalnih devet bodova i plasirali se u četvrtfinale. Aktuelni evropski šampioni, iako u „okrnjenom“ sastavu u odnosu na kontinentalno prvenstvo (samo dva igrača sa EP učestvuju i na FINA kupu), dominirali su tokom grupne faze prvo savladavši Crnu Goru sa 9:3, a zatim i Južnu Afriku sa 17:1. Preostali četvrtfinalni parovi su SAD – Australija, Crna Gora – Hrvatska i Mađarska – Južna Afrika.

Vujasinović odredio ekipu za EP

Selektor omladinske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović odredio je ekipu za učešće na prvenstvu Evrope u Tbilisiju koje počinje 25. avgusta. Naša omladinska reprezentacija u vaterpolu će u preliminarnoj fazi takmičenja odmeriti snage sa Rusijom, Rumunijom i Ukrajinom. Na spisku se nalaze Vitorović, Dobožanov, Radulović, Manojlović, Subotić, Gogov, Stojanović, Asanović, Lekić, Gvozdanović, Jakšić, Repanović i Drašović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari