Rutinska pobeda na startu Roland Garosa 1

U prvom susretu na Roland Garosu Novak Đoković rutinski je pobedio Jen-Hsun Lua rezultatom 6:3, 6:1, 6:1 za malo više od sat i po vremena. Teniser iz kineskog Tajpeja parirao je srpskom teniseru samo na početku prvog seta, do rezultata 3:3, nakon čega je Đoković došao do brejka.

P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); }Lu, kome je ovo prvi nastup na šljaci nakon godinu dana, uzvratio je brejk i bio na ivici da ga i potvrdi, ali je najbolji teniser sveta u nastavku ostvario devet uzastopnih poena i završio prvi set rezultatom 6:3. U nastavku meča Tajlanđanin nije bio ni blizu da priđe prvom reketu sveta ne uspevajući da upiše direktan poen tokom celog drugog seta. Završni set završen je još brže, tako da je Đoković bez mnogo trošenja prošao u naredno kolo grend slema u Parizu.

-Uvek mi je velika čast da dođem ovde na najveći turnir na svetu. Prošle godine sam ovde doživeo neverovatne emocije posle finala i to neću nikada zaboraviti. Danas sam bio uzbuđen što ću igrati i očekujem dobre rezultate, rekao je Novak Đoković koga u narednom duelu očekuje Belgijanac Stivom Darsisom, 161. igračem sveta, sa kojim do sada nije igrao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari