Odbojkašice Srbije u japanskom gradu Komakiju odigraće preostala tri meča Svetskog kupa. Današnji rival im je nejaka Kuba (8.00), sa svega dve pobede iz osam kola. Srbija sa sedam trijumfa ima identičan skor na vrhu tabele zajedno sa Rusijom, SAD i Kinom i pobedu više u odnosu na Japan. Da bi zauzela jedno od prva dva mesta koja vide u Rio neophodno je da dva od tri rivala budu jednom poraženi u naredna tri meča.

Najjednostavnije rešenje, odnosno plasman Srbiji na Olimpijske igre, donela bi pobeda Rusije nad SAD. U tom slučaju, Amerikanke bi imale dva poraza, a sa po jednim izgubljenim mečom, osim Srbije, ostale bi Rusija i Kina, koje se međusobno sastaju u subotu, 5. septembra.

– Nećemo potceniti nijednog protivnika, potrudićemo se da maksimalno odigramo i da dobijemo sve tri utakmice do kraja ligaškog dela. Nadam se da će nam te tri pobede biti dovoljne za plasman među prve dve selekcije, iako ne zavisi sve od nas, čekamo rezultate nekih drugih utakmica u nadi da ćemo se plasirati na Olimpijske igre – navela je Bjanka Buša, mladi primač u reprezentaciji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari