Srbija je jedina država koja je dobila priliku da u jednoj godini organizuje dva velika evropska rukometna takmičenja, a pred odlučujuće mečeve na šampionatu za žene, koji će se ovog vikenda odigrati u Kombank areni, jasno je da je položila ispit sa najvećom ocenom.

Evropska rukometna federacija bila je zatečena kada je u junu Holandija odustala od organizacije ovog prvenstva, a s obzirom na to da je Srbija početkom godine bila više nego uspešan domaćin najboljim rukometašima Starog kontinenta, odluka o novom organizatoru doneta je jednoglasno. Ovo poverenje Rukometni savez Srbije u potpunosti je opravdao jer u dosadašnjem toku takmičenja nije bilo nijedne jedine zamerke upućene na adresu domaćina.

Organizatorima je mnogo pomoglo iskustvo iz januara, koje je sada samo nadograđeno. Naša zemlja je još ranije dobila domaćinstvo Svetskog prvenstva za rukometašice, koje će se održati za tačno 12 meseci, a ovaj šampionat je pokazao da ni u Svetskoj rukometnoj federaciji nemaju razloga za brigu. Hale i smeštajni kapaciteti su na najvišem nivou u sva četiri grada domaćina – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Vršcu. U Rukometnom savezu Srbije razmatraju mogućnost da najbolje svetske selekcije zaigraju bar u još jednom gradu kako bi ženski rukomet, ali i sport uopšte, dobili na dodatnoj promociji. Nakon šampionata za muškarce počela je rukometna fantazija, koju su odličnim partijama nastavile i srpske devojke, a njen vrhunac mogao bi da se dogodi naredne zime na prvenstvu sveta.

Jedini „minus“ tiče se generalno slabe posete. Navijači su jedini zakazali proteklih desetak dana, ali ima prilike da se situacija značajno popravi predstojećeg vikenda kada će se u Kombank areni voditi bitke za medalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari