Sudije ozbiljno oštetile Bavarce 1Foto FoNet

Treću godinu zaredom Bajern je zaustavljen u Ligi šampiona a ovoga puta nije uspeo da prođu Atletiko iako je u gotovo celoj utakmici bio superioran u odnosu na protivnika. Igrači Pepea Gvardiole izašli su kao pobednici iz duela u Minhenu (2:1), ali su imali primljen gol iz prethodne utakmice koja je završena sa 1:0. Pored „zida“ Atletika, Bavarci su ovoga puta protiv sebe imali sudije koje su ih ozbiljno oštetile prvo zbog priznatog gola Grizmana iz ofsajda a onda i dosuđenog penala Toresu koji je pao van kaznenog prostora.

Od samog početka Bajern je krenuo na sve ili ništa sateravši Atletiko u ćošak. Ređale su se prilika za prilikom za Levandovskog i Lama, a onda je Ćavi Alonso iz slobodnog udarca zatresao mrežu Oblaka, ali uz malu pomoć Hosea Marija Himeneza koga je lopta pogodila i promenila smer. Bavarci su samo tri minuta kasnije imali priliku da povećaju prednost nakon što im je dosuđen penal pošto je Himenez vukao za dres Martineza. Tomas Miler nije iskoristio priliku a Jan Oblak odlično pročitao njegovu nameru bacajući se na pravu stranu. Bajern nije prestajao sa presingom do kraja prvog poluvremena, dok Atletiko nije dobijao priliku da stane na loptu ili krene u ozbiljniju akciju.

Odmah na početku drugog poluvremena bilo je jasno da se ni Atletiku ne ide u produžetke. Madriđani su izjednačili golom Grizmana u 53. minutu, ali su Miler i saigrači pretrpeli nepravdu pošto je Grizman bio u ofsajdu kada mu je Tores uputio loptu. Na korak do pobede Bajern su približili Levandovski koji je zatresao mrežu na nekih 15 minuta pre kraja, i Nojer, koji je odbranio penal Toresu kome uopšte i nije trebalo da bude suđen jedanaesterac jer je oboren van kaznenog prostora. Bavarci su na kraju zadržani na nedovoljna dva gola na Alijanc areni pred oko 70,000 navijača.

Real Madrid i Mančester siti igraju u sredu uveče

Real Madrid i Mančester siti sastaju se u sredu uveče na Santjago Bernabeu u drugoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona, a nerešen rezultat iz prvog duela odgovara Zidanovom timu za koji će izvesno zaigrati Kristijano Ronaldo, dok je Benzemin nastup pod znakom pitanja. Na drugoj strani, Pelegrini, koji najavljuje da njegov tim ide po gol, moći će da računa na Jaja Turea dok će David Silva propustiti meč.

                       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari