Po drugi put u karijeri 17-godišnja Nina Stojanović nastupaće za Fed kup reprezentaciju Srbije. Stojanovićeva će se sa Anom Ivanović, Bojanom Jovanovski i Jovanom Jakšić boriti za opstanak u Svetskoj grupi dva u Bukureštu protiv Rumunki 19. i 20. aprila.


– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam deo ove reprezentacije koja ima svetske zvezde belog sporta čije mi znanje i saveti puno znače. Naša reprezentacija ima bogatu istoriju i veliko ime u Fed kup takmičenju i svi mi mladi koji tek dolazimo i kojima je san da obuku nacionalni dres smo posebno motivisani kada nam se ukaže takva šansa u karijeri – rekla je Stojanovićeva koja je za Srbiju debitovala u februaru protiv Kanade i zabeležila pobedu u dublu.

Srbija nije imala sreće u žrebu jer je izvukla Rumunke, čija je najbolja igračica Simona Halep, peta teniserka na WTA listi. Ipak, finalistkinja turnira u Montereju Jovana Jakšić smatra da će sloga koja vlada u srpskom timu doneti pobedu.

– Samopouzdanje je na vrhunskom nivou posle finala i mnogo će nam značiti psihološki. U dobroj smo formi, počela je da trenira i Bojana Jovanovski. Naravno Rumunke su jake igračice i biće teško. Ja ne sumnjam u sebe i svoje saigračice jer smo pune pozitivne energije. Što se moje povrede tiče sada mogu da kažem da je sve u redu jer sam išla na razne terapije i spremna sam za mečeve – rekla je 105. teniserka sveta.

Ivanovićeva stiže danas

I poslednja članica Fed kup tima Srbije Ana Ivanović priključiće se u toku današnjeg dana ostatku ekipe. Konferencija srpskog tima održaće se danas, a žreb je na programu u petak od 13.00. Pobednik meča Rumunija – Srbija boriće se u Svetskoj grupi dva sledeće godine, a poraženi ispada u Prvu grupu evroafričke zone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari