Najbolji srpski teniser Novak Đoković se bez većih problema plasirao u treće kolo turnira u londonskom Kvinsu pošto je savladao Italijana Paola Lorencija sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:3. Prvi međusobni duel dvojice igrača trajao je sat i 11 minuta, a naš teniser je uspeo da spase čak šest brejk lopti ne dozvolivši tako upornom Italijanu da mu oduzme servis, iskoristivši tri od svojih šest prilika za brejk.

Novak će danas za mesto u četvrtfinalu igrati protiv Ksavijera Malisa iz Belgije, 74. tenisera na ATP listi, koji je sa 2:1 (6:2, 3:6, 6:2) bio bolji od Australijanca Bernarda Tomića. Đoković do sada nije igrao sa Malisom.

U takmičenju dublova Đoković i Izraelac Džonatan Erlih su u drugom kolu bili bolji od Brazilaca Marsela Mela i Bruna Soareša sa 2:1 (7:6, 4:6, 10:3). U istoj rundi, Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor savladali su domaće igrače Kolina Fleminga i Kena Skupskog sa 2:1 (6:4, 3:6, 10:5), dok je Janko Tipsarević u kombinaciji sa Rajnerom Šitlerom već na startu poražen od španske kombinacije Mark Lopez i Rafael Nadal sa 2:0 (6:4, 6:3).

Troicki ispao od Pečnera u Haleu

Viktor Troicki poražen je u drugom kolu turnira u nemačkom Haleu od domaćeg tenisera Filipa Pečnera sa 2:0 (7:6, 6:3). Međutim, Troicki i njegov partner u dublu Švajcarac Marko Kjudineli plasirali su se u drugu rundu pošto su pobedili našeg Dušana Vemića i Leosa Fridla iz Češke sa 2:1, u setovima 6:7, 7:6 i 10:4. Njihovi sledeći rivali biće Žan-Žilijen Rojer iz Holandskih Antila i Johan Brunstrom iz Švedske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari