Janko Tipsarević zaigrao je u Londonu na završnom turniru najboljih tenisera u 2011. godini, poveo protiv Čeha Tomaša Berdiha sa 1:0 u setovima, u tajbrejku trećeg seta imao i meč loptu, ali je na kraju ipak morao da pruži ruku dve pozicije bolje plasiranom igraču koji ga je savladao sa 2:1 (2:6, 6:3, 7:6) za dva sata i 26 minuta igre.

U poslednjem kolu sutra će se sastati dvojica srpskih igrača Novak Đoković i Janko Tipsarević u meču u kojem će deveti teniser sveta igrati za prestiž i prvu pobedu kako bi opravdao šansu koja mu se ukazala odustajanjem domaćeg Endija Mareja.

Međutim, ishod jučerašnjeg duela, a samim tim i ulog meča sa Đokovićem mogao je biti drugačiji. Odlučnom igrom sa jakim servisom i preciznim poenima Tipsarević je na samom startu susreta oduzeo servis Berdihu i poveo sa 2:0, a kada je to uradio po drugi put uspeo je da rutinski privede set kraju. Na njegovu nesreću Čehu je u drugom setu proradilo njegovo najjače oružje servis i nije ga napuštalo do samog kraja. Uz to, sedmi reket sveta je u odlučujućem trenutku oduzeo servis srpskom igraču i odveo duel u treći set u kojem je viđena najveća neizvesnost. Igrači su superiorno igrali na svoj početni udarac što je kulminiralo tajbrejkom. Zahvaljujući nešto većoj koncentraciji i pre svega servisu, Berdih je prvi napravio minibrejk, ali je Janko uzvratio istom merom i prvi došao do meč lopte i to na svoj servis. Nažalost, ruka mu se tada skratila, pa je duplom servis greškom omogućio protivniku meč loptu, a kada se nakon odličnog riterna okliznuo i pao, Berdihu je preostalo da samo pogodi nebranjen teren i upiše prvu pobedu u Londonu.

Đoković igrao sinoć

Svoj meč drugog kola grupe A na završnom turniru u Londonu sinoć je odigrao i Novak Đoković protiv Španca Davida Ferera. Ubedljiv trijumf garantovao je obojici tenisera prolaz u polufinale, bez obzira na mečeve poslednje runde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari