Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu u Monte Karlu pošto je u polufinalu izgubio sa 2:0 (7:5, 6:2) od Švajcarca Rodžera Federera, a ovom porazu „kumovala“ je i povreda zgloba desne ruke najboljeg srpskog tenisera.

Detaljan pregled i magnetna rezonanca daće odgovor o dužini pauze koja čeka Đokovića, ali je već sada izvesno da će on najverovatnije propustiti Masters u Madridu, koji počinje 4. maja, a pod znakom pitanja je i učešće u Rimu nedelju dana kasnije. Ove nedelje će sigurno odmarati, jer nije ni planirao da nastupi na turniru iz serije 500 u Barseloni. Povreda zgloba mučila ga je već neko vreme, zbog čega je sa zavojem do lakta nastupio protiv Federera. Prvi njegov cilj, svakako, jeste da u potpunosti ozdravi i bude spreman za drugi grend slem u sezoni, koji će 25. maja početi na terenima Rolan Garosa u Parizu.

– Dobro je da ne moram na operaciju, pošto nema rupture ili nečeg sličnog. Ipak ću morati da uradim novu magnetnu rezonancu kako bih mogao da vidim da li se išta promenilo posle prethodne, koju sam radio pre nedelju dana – istakao je Đoković nakon poraza u polufinalu.

Nakon ovog poraza Đoković je izgubio 620 poena, pošto nije uspeo da ponovi prošlosezonski rezultat, pa će od danas na ATP listi zaostajati 2.250 bodova za vodećim Rafaelom Nadalom. Razlika između dvojice najboljih tenisera današnjice uvećana je za dodatnih 200 bodova u odnosu na prošlu nedelju, jer je Španac izgubio „samo“ 420 poena nakon eliminacije u četvrtfinalu od Davida Ferera. „Kralj šljake“ je prošle sezone, nakon osam uzastopnih godina u kojima je bio najbolji u Monte Karlu, u finalu predao „krunu“ srpskom teniseru.

Federer je u nedelju popodne u švajcarskom finalu igrao protiv Stanislasa Vavrinke, koji je priželjkivao tek drugu pobedu u petnaestom duelu sa starijim i znatno slavnijim zemljakom. Rodžer je igrao za prvu titulu na ovom Mastersu.

Susret sa Falkaom

Novak Đoković i Rodžer Federer su se, posle meča u polufinalu, odvojeno sreli sa napadačem Monaka Radamelom Falkaom, koji se oporavlja od povrede kolena, zbog čega još nije izvesno da li će moći da nastupi na Svetskom prvenstvu u Brazilu predstojećeg leta. Tom prilikom Kolumbijac je Đokoviću poželeo brz oporavak od povrede ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari