Do početka teniskog turnira na Olimpijskim igrama ostalo je manje od deset dana ali se već uveliko spekuliše o tome ko bi mogao da osvoji toliko željenu zlatnu medalju koja je san svakog sportiste. Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović kao i uvek ima samo reči hvale i pun je optimizma pred početak takmičenja i veruje da je Novak Đoković spreman za drugu medalju, nakon bronze na OI u Pekingu.


– U Londonu ćemo svi živeti u istoj kući što je jako značajno za sve igrače jer smo više puta dokazali da funkcionišemo kao velika porodica što najbolje pokazuju i rezultati u Dejvis kupu. Uvek smo kvalitetno radili i svi teniseri su samo profitirali zahvaljujući nastupanju za reprezentaciju. Novak je najbolje rezultate krenuo da beleži posle osvajanja Dejvis kupa, Tipsarević je ušao u top 10, Viktor je bio 12. na svetu i veliki deo zasluge pripada uspesima u dresu reprezentacije – objašnjava Bogdan Obradović na početku razgovora.

Da li Novak Đoković može na OI da se osveti Federeru za poraz na Vimbldonu i ko još može da mu predstavlja opasnost na putu za najsjajnije odličje?

– Olimpijski teniski turnir je specifičan jer se svi mečevi osim finalnog igraju na dva dobijena seta. Siguran sam da ćemo biti svedoci velikog broja iznenađenja jer će presudne za trijumfe na ovom turniru biti koncentracija i mentalna snaga, a Đoković je bez sumnje i dalje broj jedan u toj kategoriji. Novaka neće nimalo sputati to što je poražen od Federera jer i dalje igra na visokom nivou, a igraču kakav je on jedan loš dan ne može negativno uticati na dalju karijeru. Nadal će bez sumnje predstavljati veliku konkurenciju i doći će maksimalno pripremljen, ne smemo izostaviti ni domaćeg favorita Endija Mareja, a ni veliki broj igrača iz senke koji dobro igraju na travi, poput Žoa-Vilfreda Conge.

Janko Tipsarević je u dobroj formi što je dokazao osvajanjem turnira u Štutgartu na šljaci, koja nije njegova omiljena podloga. Koliko će mu teško pasti prelazak sa šljake na travu i da li i on može do medalje?

– Jankova omiljena podloga je trava što je više puta isticao. I kada nije bio blizu najboljih deset tenisera sveta on je u sezoni na travi postizao dobre rezultate. Ne ide mu preterano na ruku što igra dva turnira na šljaci pre Olimpijskih igara ali ne sumnjam da će se snaći, pogotovo jer u London dolazi sa velikom dozom samopouzdanja zbog svoje prve titule na toj podlozi, na kojoj možemo reći da najlošije igra.

Viktor Troicki je u nekoliko navrata pokazao da može da se nosi sa najboljim teniserima sveta, a bio je i blizu ulaska u Top 10. Šta možemo očekivati od njega i da li je moguće da ostvari rezultat koji bi ga opet vratio u sam vrh svetskog tenisa?

– Viktor dobro servira, na Vimbldonu je igrao drugu nedelju turnira što je jako bitno za njegovo samopouzdanje. On i dalje ima tu mentalnu prepreku jer nije ušao među najboljih 10 na svetu kada je imao najbolju priliku za to, ali se svi nadamo da će što pre prebroditi i vratiti se tamo gde mu je mesto. Na njega može povoljno uticati što će biti sa kolegama iz reprezentacije sve vreme tokom olimpijskog turnira jer je više puta dokazao da pod zastavom Srbije igra najbolji tenis. Troicki će nastupati i u dublu sa Novakom što će biti jako interesantno i pre svega značajno za Dejvis kup mečeve u budućnosti.

Dve najbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković takođe će predstavljati Srbiju u Londonu. Šta možemo očekivati u ženskoj konkurenciji?

– Iako nisam selektor Fed kup reprezentacije na Olimpijskim igrama radiću i sa Anom i sa Jelenom i daću sve od sebe da im pomognem koliko i muškom delu tima. Biće mi prioritet da razgovaram sa njima i nagovorim ih da nastupaju zajedno u ženskom dublu, koliko zbog toga da bi se otvorila šansa za još jednu medalju toliko i iz razloga što bi to bilo jako značajno za finale Fed kupa u novembru. Ana će u dublu nastupati sa Nenadom Zimonjićem, a nadamo se i da će Jelena pristati da igra sa Jankom, kao što se spekuliše.

Zaslužujemo Nacionalni teniski centar

– Očekujem dolazak predsednika Teniskog saveza Srbije Vuka Jeremića na Olimpijske igre u Londonu što ću iskoristiti da razgovaram sa njim o izgradnji Nacionalnog teniskog centra o kome se priča već duže vreme. To bi bio jedan značajan projekat koji bio doneo samo dobro srpskom tenisu i generalno sportu u Srbiji jer bi deca radila sa najboljim trenerima i stručnjacima za koje sam siguran da bi ih izveli na pravi put – ističe Bogdan Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari