Sedam turnira, sedam trofeja – to je učinak Novaka Đokovića u 2011. godini. Međutim, da bi prvi put u karijeri bio i zvanično najbolji na svetu neće morati da osvoji sledeći turnir, drugi grend slem u sezoni Rolan Garos, već će mu za taj uspeh biti dovoljan i sam plasman u finale. Naime, na taj način Đoković bi osvojio novih 840 bodova što bi mu bilo dovoljno da pretekne Rafaela Nadala čak iako Španac odbrani trofej.


Nadal može ostati na prvoj poziciji ako i samo ako ponovo podigne pehar na „Filipu Šatrijeu“, a Đoković se ne plasira u finale jer će tada naš teniser ostati „kratak“ za svega 45 bodova. U svakoj drugoj kombinaciji Novak će postati broj 1 pa makar ispao i u prvom kolu jer Nadal ne može dobiti nove bodove već u najboljem slučaju može ostati na istih 12.070 kao ovog ponedeljka. Đoković trenutno ima 11.665, a trećeplasirani Rodžer Federer 8.390.

Za Novaka je važna i „trka“ sa Džonom Mekinroom. Srpski teniser je u Rimu „spakovao“ 37. uzastopnu pobedu, a za izjednačenje Amerikančevog rekorda od 42 trijumfa na početku sezone biće mu neophodno da ostane u igri i posle četvtfinala u Parizu. Za rekord i sigurnu krunu vladara biće mu potrebno prvo finale u karijeri na najvećem turniru na šljaci.

Poraz Troickog na SK

Reprezentacija Nemačke stekla je nedostižnu prednost nad Srbijom od 2:0 u meču prvog kola Plave grupe Svetskog kupa u Dizeldorfu nakon pobede Florijana Majera od 2:0 (6:2, 6:2) nad Viktorom Troickim. Prvi poen „pancerima“ dan ranije doneo je Filip Kolšrajber posle trijumfa nad Jankom Tipsarevićem sa 2:0 (6:4, 7:6). U grupi su još Rusija i Španija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari