Da ima kvalitet za prvih 20 najboljih tenisera sveta Viktor Troicki dokazao je u više navrata, pogotovo kada je i bio deo najzvučnijih imena, a zbog preterane suspenzije sada mora od 847. pozicije da se vraća među najbolje. Na svom prvom turniru posle godinu dana u švajcarskom Gštadu ostvario je pobede u prva dva kola zahvaljujući kojima će biti na 525. mestu.

Ukoliko je u petak uveče savladao Fernanda Verdaska u četvrtfinalu ušao je i među 400 najboljih, dok bi eventualno osvajanje turnira značilo povratak među 200.

Niko sem njega samog i bliskih saradnika nije mogao da pretpostavi kako će posle nepravde koja mu je učinjena uspeti da se vrati na teren, ali je on potvrdio da je vredno radio tokom proteklih godinu dana.

– Međunarodna teniska federacija (ITF) je pokušala da uništi moju karijeru i ovo što mi se desilo nikada neću zaboraviti. Nadam se da ću što pre pokazati da nisu uspeli u tome – rekao je nedavno Troicki.

Jovanovski u polufinalu

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u polufinale WTA turnira u Bakuu pošto je savladala Misu Eguči iz Japana sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:3). Protivnica u borbi za finale biće joj Stefani Fogele iz Švajcarske, 72. igračica na WTA listi. Pobednica turnira će osvojiti 43.000 dolara i 280 poena za WTA listi, dok je ukupan nagradni fond 250.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari