Iako se već praktično plasirao u polufinale završnog Mastersa u Londonu, Novak Đoković ima veliki motiv za pobedu u današnjem meču poslednje runde grupne faze protiv sedmog igrača sveta Tomaša Berdiha. Ukoliko trijumfuje obezbediće pre kraja turnira prvo mesto na ATP listi do početka nove sezone bez obzira na to šta će se u završnici dešavati i koji će rezultat ostvariti njegov glavni konkurent Rodžer Federer.


I dve godine stariji Čeh ima takođe veliki motiv jer postoji šansa da se nađe u polufinalu, ali samo ukoliko trijumfuje pored čega će i ishod drugog meča između Stena Vavrinke i Marina Čilića odlučivati o raspletu. Apsolutni favorit u meču između Đokovića i Berdiha je branilac titule jer je bez greške odigrao dva meča na turniru i pokazao da je u vrhunskoj formi i favorit za podizanje trofeja. Ovo će biti njihov 19. duel, a samo u dva navrata slavio je Čeh, 2013. u Rimu i 2010. na Vimbldonu.

Raonić se povukao

Kanađanin crnogorskog porekla, Miloš Raonić, povukao se sa turnira u Londonu posle dva meča zbog povrede kolena. Raonić je ovu odluku saopštio dva sata pre početka jučerašnjeg duela sa Nišikorijem, pa će umesto njega učestvovati Španac David Ferer, koji je imao minimalne šanse za prolaz dalje, jer je Kanađanin zabeležio dva poraza na turniru.

Zimonjić i Nestor bez polufinala

Iako su ostvarili trijumf u poslednjem kolu grupne faze na Mastersu u Londonu nad Granoljers-Pujulom i Lopezom, Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da se plasiraju u polufinale – 6:7, 6:3, 11:9. Njima je bila potrebna pobeda bez izgubljenog seta, a njihov prolaz dalje bi značio i od meča Beneto/Rože-Vaselin – Dodig/Melo. Nestor i Zimonjić su nedavno po drugi put saopštili da ubuduće neće sarađivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari