Najbolji srpski teniser Novak Đoković još uvek nije pobeđen u 2011. godini budući da je posle velikog preokreta u finalu Mastersa u Indijan Velsu savladao ni manje ni više nego najboljeg igrača ATP liste Rafaela Nadala sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

 Da je mentalno trenutno najjači teniser sveta Đoković je potvrdio i u sinoćnjem meču kada je bez obzira na loš servis i zaostatak od 1:0 u setovima uspeo da povrati koncentraciju, dobije izuzetno težak drugi deo igre, a potom deklasira Nadala u trećem odlučujućem setu.

Nakon početnog ispitivanja snaga levoruki teniser je u petom gemu iskoristio sinoć izuzetno slab servis srpskog igrača, napravio brejk i poveo sa 3:2. Novak je odmah uzvratio istom merom, ali kako to nije poremetilo odlično pripremljenog Španca, Nadal je još jedno oduzeo servis Đokoviću što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta sa 6:4. Podjednako neizvesna igra viđena je i u drugom setu, za šta je bio zaslužan izuzetno loš servis prvog igrača ATP liste, ali i maestralna realizacija kada iz drugog puta započinje svoj gem.

Novak Đoković će od danas biti drugi reket sveta i to isključivo zahvaljujući svojoj dobroj igri u Indijan Velsu i uopšte u 2011. godini. Srpski teniser je do druge pozicije na ATP listi došao još u subotu kada je u direktnom duelu savladao Švajcarca Rodžera Federera i tako pretekao najboljeg igrača u istoriji „belog sporta“.

Del Potro: Novak je najbolji

– Novak ima igru za svakog rivala. Za njega ne postoje nepremostive prepreke. Prepun je samopouzdanja i siguran sam da će biti broj jedan na svetu. Ne znam da li će se to desiti pre nego što se Federer bude povukao, ali sam uveren da će biti na vrhu – iskren je najbolji argentinski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari