Igru koja je bila nedokučiv nivo za Andreasa Hajder-Maurera u drugom kolu Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država Novak Đoković začinio je đuskom posle meča na oduševljenje Njujorčana. Austrijanac nije uspeo pošteno ni da preznoji najboljeg tenisera planete, koji je višak energije morao da potroši posle duela kada je spontano pogodio ritam u svom dvadesetosekundnom performansu – 3:0 (6:4, 6:1, 6:2). Andreas Sepi može samo da nasluti šta ga čeka u trećem kolu, posle rezultatski impresivnih nastupa srpskog asa u uvodna dva meča na US openu.

Đokovića je na ples naveo navijač koji poslednjih pet godina dolazi u Njujork kako bi pratio mečeve srpskog tenisera. Prvo je poklonio majicu Novaku, a zatim je sa istom počeo da đuska što je Đoković prihvatio kao „izazov“.

– Drago mi je da je sišao na teren. Nije bilo planirano. Drago mi je zbog njega. Znam ga barem pet godina. Svake godine ga vidim na barem jednom mom meču kako igra i skida svoje slojeve majica – rekao je Đoković.

Bez izgubljenog seta, Novak je Sousi i Hajder-Maureru prepustio ukupno deset gemova, što su činjenice koje predstavljaju najbolju najavu onog što možemo očekivati u jedanaestom međusobnom duelu Đokovića i Sepija.

Srpski teniser ima perfektan skor protiv Italijana, sa kojim ima odlične odnose od momenta kada je postao deo profesionalnog tenisa. U prethodnih 10 međusobnih susreta Đoković je ostvario isto toliko pobeda, poslednju 2013. u Dubaiju… Sepi je poslednji put namučio Novaka 2012. na Rolan Garosu, Italijan je tada vodio sa 2:0 u setovima, ali je srpski as uspeo da preokrene rezultat i da se plasira u osminu finala. Protivnik našeg tenisera je do trećeg kola stigao trijumfima nad domaćim teniserom Timotijem Polom i ruskim predstavnikom Temurazom Gabašvilijem.

 

Troicki igrao sinoć

Viktor Troicki odigrao je kasno sinoć meč drugog kola US opena protiv Radževa Rama, američkog tenisera indijskog porekla. Ram je prethodno izbacio Rajana Harisona, nekada veliku nadu američkog tenisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari