Mučo respeto: Kako je Novak Đoković biranim rečima na španskom u Madridu obasuo Rafaela Nadala (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati an turniru iz masters serije na šljaci u Madridu, ali je u špansku prestonicu došao da pokupi lovorike.

Na gala-ceremoniji u Palati Sibeles, jednom od najpoznatijih i najlepših madridskih zdanja, uručena mu je Laureus nagrada za najboljeg sportistu godine, svojevrsni sportski Oskar, koji u njegove ruke dolazi peti put.

Primajući priznanje Đoković je iskazao veliko poštovanje za mnogobrojne zvezde sporta među zvanicama, a posle svečanosti na pres-konfreenciji u njegovu čast je biranim rečima na španskom obasuo domaćeg teniskog asa Rafaela Nadala, kome je pripala nagrada za doprinos njegove fondacije budućim šampionima i sportu uopšte.

„Za njega imam veliki respekt. On je dobar čovek i sportista i legenda je našeg sporta. On je moj najvažniji rival. U Australiji sam rekao da se nadam da ću moći da igram protiv njega bar još jednom pre nego što se povuče. Njegova karijera je neverovatna. Imam i veliko poštovanje za njegovu porodicu i njegovu fondaciju. Velika je inspiracija za svakog ne samo u Španiji nego i u svetu“.

 

Đoković i Nadal su se sreli 59 puta, češće nego iko u eri profesionalnog tenisa. Srpski as vodi s 30:29 u pobedama.

Poslednji put su se sastali u četvrtfinalu Rolan Garosa 2022, koje je pripalo Nadalu na putu ka 14. trijumfu na pariskoj šljaci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari