Najbolji srpski i svetski teniser nije započeo sezonu onako kako je želeo. Ispadanje od Ive Karlovića u četvrtfinalu turnira u Dohi sigurno nije najbolja moguća uvertira za Australijan open, turnir koji je popularni Nole osvajao četiri puta, odnosno tri puta zaredom (2008, 2011, 2012, 2013).

Prvi grend-slem u sezoni startuje danas (od 19. januara do 1. februara), a srpskog tenisera u prvom kolu očekuje duel sa kvalifikantom Aljažom Bedeneom iz Slovenije, koji prema rasporedu nije predviđen za ponedeljak.

Đoković je finale egzibicije u Abu Dabiju bio prinuđen da otkaže zbog bolesti, što se odrazilo i na njegove nastupe u Dohi. Utisak je da je tek po dolasku u Melburn uspeo da se u potpunosti oporavi.

– Imao sam nekoliko teških dana, ali to je sada iza mene. Reč je o stomačnom virusu koji sam zakačio tokom turnira u Abu Dabiju i Dohi. To je prošlo i spreman sam – ohrabrio je sve svoje navijače Novak Đoković.

Svestan konkurencije, ali i činjenice da prošle sezone u Melburnu nije odigrao na najvišem nivou, pošto je u četvrtfinalu izgubio od Stanislasa Vavrinke, koji je kasnije i osvojio turnir, srpski igrač nije želeo da se bavi prognozama, uprkos tome što je poslednjih pet godina apsolutno prva figura Melburna.

– Nije lepo govoriti o tituli kad turnir nije ni počeo. Mnogo je tenisera u igri, njih 120 žele da pokažu da im je mesto na turniru i dokažu se protiv vrhunskih igrača. Uspesi koje sam imao na Australijan openu daju mi samopouzdanje da mogu daleko da doguram, međutim idem postepeno, od meča do meča – podvukao je prvi teniser sveta.

Troicki 54. na svetu

Osvajanjem turnira u Sidneju Viktor Troicki na današnjoj najnovijoj ATP listi popeće se na 54. mesto, tako da će postati drugi reket Srbije. Dušan Lajović pokvario je plasman za tri mesta i sada je 68. Filip Krajinović je 97, dok je sa 11.405 bodova Novak Đoković i dalje neprikosnoven na prvom mestu.

Ana Ivanović prva počinje

Prvog dana turnira u Melburnu na terenima će se pojaviti četvoro srpskih tenisera. Prva će izaći Ana Ivanović, čiji je meč sa Čehinjom Lusiom Hradičekovom drugi po redu na Rod Lejver areni. Filip Krajinović sastaće se sa domaćim igračem Semom Grotom, dok će posle osvajanja turnira u Sidneju Viktor Troicki na startu imati posla sa češkim teniserom Jiržijem Veselim. Italijanka Roberta Vinči biće prva rivalka Bojane Jovanovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari