Reprezentativnu sezonu za ponos i diku odbojkašice Srbije zaokružile su bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu. Za poslednjih pet meseci naše dame odigrale su tri međunarodna takmičenja, ukupno 40 utakmica, osvojivši isto toliko medalja – dve bronzane i jednu srebrnu. Bronzu sa Evropskih igara u Bakuu „nadogradile“ su srebrom sa Svetskog kupa u Japanu koje je imalo težinu plasmana na Olimpijske igre 2016. u Riju; da bi u nedelju ovosezonsku reprezentativnu sezonu zaokružile odličjem najslabijeg sjaja koje će sigurno obasjati put naših gracija ka Riju naredne godine.

– Mislim da su sve devojke ostavile srce na terenu. Ova sezona je bila jedna od težih. Mislim da je neko izračunao da je ovo danas bila 41. utakmica. Nema razloga da to bude alibi, ali stvarno je bilo jako teško i tim više smo srećni i ponosni što smo napravili ovakav rezultat. Zaista nije fraza, ali naša bronza stvarno sija zlatnim sjajem – ushićena je Maja Ognjenović, zvanično najbolja tehničarka šampionata u Holandiji i Belgiji.

Medalja u Roterdamu ukupno je četvrta u istoriji naše ženske odbojke – nakon bronze 1951. u Parizu, srebra 2007. u Luksemburgu i zlata 2011. u prestonici Srbije. Korektorka Tijana Boškovićsa svega osamnaest godina odigrala je još jedan turnir za pamćenje posle kojeg su odbojkašice Srbije obezbedile i direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2017. u azerbejdžanskom Bakuu.

– Ja stvarno ne znam šta da kažem. Presrećna sam, ponosna sam na devojke i na trenera zato što smo posle poraza od Rusije uspeli da se oporavimo tako brzo i da izdominiramo u ovoj utakmici i dobijemo ih sa sigurnih 3:0 – poručila je Boškovićeva.

Pojavio se kao Radulja

Slavlje nakon osvojene bronze kulminiralo je u autobusu kada su naše odbojkašice krenule u hotel. Vrtele su se razne pesme većuobičajene kada je slavljenički repertoar u pitanju, a jedan refren Stefana Veljkovićprilagodila je svom emotivnom partneru Miroslavu Raduljici našem košarkaškom reprezentativcu: “ A onda si se ti pojavio kao da si Radulja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari