Posle sinoćnih duela u Parizu i Lisabonu, najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje se nastavlja večerašnjim utakmicama osmine finala Lige šampiona. Derbi večeri odigraće se u Rimu gde će domaća Roma pokušati da izbori što povoljniji rezultat protiv Real Madrida pred revanš u Španiji. U drugom meču dana belgijski Gent ugostiće nemački Volfsburg.

Posle nešto više od dva meseca pauze „bubamara“ se ponovo zakotrljala širom Evrope, a ljubitelji fudbala će večeras imati novu priliku za uživanje. Fudbaleri Real Madrida i Rome predvođeni novim trenerima ukrstiće koplja na rimskom Olimpiku. Madriđani su u januaru na mesto Rafaela Beniteza angažovali Zinedina Zidana kome je ovo prvi trenerski posao i debi na klupi kraljevskog kluba u Ligi šampiona, dok je na klupu „vučice“ nedavno selo novo-staro trenersko lice u večnom gradu. Lućano Spaleti je zamenio Raula Garsiju čime se posle nešto više od šest godina vratio u Romu iz koje je krajem 2009. prešao u Zenit.

Kraljevskom klubu neće ostati u lepom sećanju prethodni duel ove dve ekipe u Ligi šampiona, a upravo je novi trener Rome bio na klupi Rimljana kada su u osmini finala ovog takmičenja u sezoni 2007/2008 sa dve pobede eliminisali večerašnjeg rivala. U prvom meču na Olimpiku domaćin je slavio sa 2:1, dok je u revanšu „vučica“ pobedila istim rezultatom, a strelac drugog gola za Romu bio je crnogorski napadač Mirko Vučinić koji je u nadoknadi vremena dokrajčio ranjenog kralja i potvrdio prolaz u četvrtfinale. Pre tog dvomeča večerašnji rivali su se početkom ovoga veka sastajali u grupnoj fazi najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, a Madriđani su obično iz tih duela izlazili kao pobednici.

Rimljani će pokušati da u dvomeču sa Realom izbore četvrtfinale prvi put posle 2008. kada su bili bolju u pomenutom dvomeču sa kraljevskim klubom. „Vučica“ je srećno izborila prolaz u 16 najboljih ekipa starog kontinenta budući da je u grupnoj fazi ostvarila samo jednu pobedu. Za razliku od njih Ronaldu i saigračima će ovo biti šesto uzastopno četvrtfinale, ali daleko od toga da kraljevski klub nema razloga za brigu. Na prethodnih osam gostovanja na Apeninima nisu zabeležili nijedan trijumf, a njihov poslednji meč u Italiji završen je prošlogodišnjim porazom od Juventusa (2:1) u polufinalu Lige šampiona.

Kada je o igračkom kadru reč, Real zbog povrede neće moći da računa na Marsela, Pepea i Bejla, dok je Roma oporavkom Totija i De Rosija prebrinula sve brige o zdravstvenom biltenu tima i kompletna će dočekati večerašnji derbi. Sa druge strane, forma je nešto što najmanje treba da brine ove rivale. Madriđani ne znaju za poraz od dolaska Zidana, vezali su šest trijumfa uz impresivnu gol razliku 20:3, dok Roma nije poražena na prethodnih 13 duela, a na Olimpiku je vezala četiri trijumfa.

U drugom meču dana hit ovogodišnje Lige šampiona belgijski Gent za koji nastupa srpski reprezentativac Stefan Mitrović dočekaće prvoplasiranu ekipu iz grupe B nemački Volfsburg i pokušati da nastavi sa odličnim rezultatima u svojoj debitantskoj sezoni u Ligi šampiona.

Jović debituje za Benfiku

Doskorašnji napadač Crvene zvezde Luka Jović koji je u ovom prelaznom roku potpisao za Benfiku registrovan je za nastavak takmičenja u Ligi šampiona. Mladi fudbaler je sudeći po okupljenim novinarima koji su ga dočekali po sletanju na lisabonski aerodrom doveden kao veliko pojačanje, a da na La Lužu ozbiljno računaju na njega potvrđuje i mogućnost nastupa ovog igrača u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari