Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za finansije i Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine bili su u Sloveniji, a ta poseta je sastavni deo pripremne faze za predstojeće izazove u evropskim integracionim tokovima. Tokom boravka predstavnika pokrajinske vlasti u ovoj zemlji održani su sastanci u Ministarstvu finansija Republike Slovenije i posebnoj službi Vlade Republike Slovenije za razvoj i evropsku kohezionu politiku.

U okviru sastanaka u Ministarstvu finansija sa državnom sekretarkom Matejom Vraneš razgovarano je o programskom budžetiranju i uspostavljanju sistema za finansijsku podršku kada su u pitanju evropski programi i projekti koji se finansiraju iz EU fondova.

U Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj i evropsku kohezionu politiku razmatrane su mogućnosti kreiranja zajedničkih projekata i jačanja saradnje u sklopu pregovaračkih poglavlja kroz koje Srbija trenutno prolazi i sveobuhvatnog procesa evropskih integracija.

Republika Slovenija je jedna od prvih sa ovih prostora koja je prošla proces pridruživanja EU, te je dobro sagledavanje izazova i celokupnog procesa od izuzetne važnosti, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Predstavnici Vlade Slovenije iskazali su podršku Srbiji na putu ka EU, a poseta Sloveniji otvorila je mogućnosti za zajedničku saradnju po pitanju kreiranja projekata koji bi se finansirali iz sredstava EU fondova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari