Nakon novosadske premijere i prve reprize predstave „Ženidba na čardaku“, ansambl Novosadskog novog teatra započeće svoju vojvođansku turneju.


Uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, grada Novog Sada i Gimnazije „Laza Kostić“, vesela trupa obići će više od dvadeset pozorišta i kulturnih centara širom Vojvodine.

Predstava – tamburaška komedija „Ženidba na čardaku“ – premijerno je prikazana u prepunoj pozorišnoj dvorani gimnazije „Laza Kostić“ u Novom Sadu, a ansambl Novosadskog novog teatra i tamburaški orkestar „Romansa“ prisutnima su priredili veče za pamćenje.

– Nismo sumnjali u uspeh predstave. Nestrpljivo smo čekali premijeru i publiku da nam isto i potvrdi. Dobra muzika i dobra komedija ne mogu da škode, ističe Ljubiša Milišić, glumac iz predstave. Ova tamburaško-dramska izvedba, u režiji Dragana Ostojića, jedinstvena je pozorišna forma koja na sasvim nov i veseo način vodi publiku u neka davna vremena. Uz dobro poznatu ekipu glumaca i dobru tamburašku bandu ona spaja pozorišnu tradiciju, dramsku književnost, muziku, vojvođanski mentalitet, Steriju, neka prošla i sadašnja vremena.

Tamburaški orkestar „Romansa“ jedan je od najboljih i najstarijih tamburaških sastava Vojvodine. Većina članova su ujedno članovi Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine. Pobednici su svih relevantnih festivala tamburaške i narodne muzike, a koncertno nastupaju u zemlji i inostranstvu.

Novosadski novi teatar ove jeseni je primljen u Zajednicu profesionalnih pozorišta Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari