Site name

Regata sa 1.500 plovila

Drinska regata, najstarija i najmasovnija turističko- rekreativna manifestaciju na reci Drini, okupila je danas u Bajinoj Bašti viši 20.000 regataša sa 1.500 plovila.

Piše: FoNet

Bajina Bašta 22. jul 2017. 14:43

Foto: www.regata.rs

Ministar turizma Rasim Ljajić je, na otvaranju 24. Drinske regate, istakao da ona, sem spusta rekom od Peručca do Rogačice, obuhvata brojne prateće sadržaje koji svake godine, u julu u Bajinu Baštu, privuku više od 100.000 posetilaca.

Ova manifestacija je posebno interesantna strancima kojih je sve više i na Drinskoj regati, rekao je Ljajić, navodeći da je potrebno pojačati marketinšku kampanju, ali pre svega lokalnu infrastrukturu i kvalitet lokalnih usluga.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović je istakla da je regata dobar primer kako može da se unapredi turistička destinacija, kao i da ekonomska korist od turista doprinosi čitavoj lokalnoj zajednici.

Trudimo se da sačuvamo tradiciju drinskih splavara, ali i da unesemo duh modernog vremena, Drinom danas plove čamci svih oblika i dimenzija, kaže direktor Sportsko-turističkog centra Dejan Mladjenović.

Drinska regata, karneval na vodi, osmišljena je kao sećanje na drinske splavare koji su krajem 19. i 20. veka plovili na deblima posečenim u Tari i prevozili drva i gradju sve do Beograda.

Drinska regata završava se večeras koncertima Nevernih beba i Kerbera.

Organizatori i ovogodišnje regate su opština i Sportsko-turistički centar Bajina Bašta. 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.