Site name

Naučno-popuilarna serija "U mreži" petkom na N1

SHARE Fondacija najavila je naučno-popularnu seriju “U mreži”, koja se od 8. decembra premijerno emituje na TV N1, petkom od 21 sat i u repriznom terminu nedeljom od 11:30.

Piše: Danas Online

Beograd 06. decembar 2017. 15:01

Naučno-popuilarna serija "U mreži" petkom na N1

Foto: SHARE fondacija

Tokom 10 polučasovnih epizoda, voditelji Ana Martinoli, Đorđe Krivokapić i Vladan Joler predstaviće poreklo i strukturu interneta, ekspanziju novih medija, rizike kojima su prava i slobode građana izloženi u novom okruženju, kao i neke od značajnih pojava globalnog informatičkog društva u nastajanju, od elektronskog nadzora do proširene realnosti.

Serija režisera i scenariste Mirka Stojkovića obraća se najširoj publici - od građana koji tek ulaze u svet digitalnih tehnologija, do civilnih i medijskih organizacija, suočenih sa bezbednosnim rizicima u sajbersferi, kao i aktera iz privatnog sektora i javne uprave kojima je novo okruženje postalo radna svakodnevica. Okosnicu formata čine razgovori sa nekim od najeminentnijih figura sa domaće, regionalne i svetske digitalne scene, među kojima su Peter Sunde, jedan od osnivača sajta “The Pirate Bay”, Julija Reda, poslanica nemačke Piratske partije u Evropskom parlamentu, Džo Meknami, izvršni direktor Evropske mreže za digitalna prava (EDRi), Dunja Mijatović, ranija Predstavnica OEBS za slobodu medija, Din Starkmen, medijski ekspert i dobitnik Pulicerove nagrade, i na desetine drugih.

Nakon repriznog emitovanja nedeljom, svaka epizoda biće dostupna na sajtu umrezi.rs, zajedno sa integralnim intervjuima i video-materijalima korišćenim u realizaciji serije. Takođe, tu se mogu naći i “Vodiči kroz mrežu”, video-predavanja u kojima voditelji pojašnjavaju fenomene obrađene u pojedinim epizodama, kao i brojni drugi resursi za dalje proučavanje odabranih tema.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.