Site name

Janković: Država gazi ljudska prava

Srbija je zemlja u kojoj se ljudska prava gaze svaki dan i to, sistemski, čini država, izjavio je danas lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković na Međunarodni Dan ljudskih prava i upozorio da je cela Srbija postala ranjiva grupa.

3

Piše: FoNet

Beograd 10. decembar 2017. 14:14

Janković: Država gazi ljudska prava

Foto: Nenad Đorđević/FoNet

"Nema nijedna grupa stanovništva, stariji, mladi, nezaposleni, deca žene, ko u Srbiji nije ugrožen i čija prava se ne krše svakodnevno", rekao je Janković novinarima u Knez Mihailovoj ulici gde su aktivisti pokreta razgovarali sa građanima.

Politika je ta koja nas je dovela do toga da se ljudska prava krše svaki dan, ukazao je on i podsetio da je PSG nastao zalažući se za elementarna prava, za slobodu i jednakost.

"Želimo da živimo u zemlji prava i sloboda, a ne u zemlji milostinje", poručio je i ukazao da je penzionerima oduzeto njihovo ljudsko pravo da bi im neko danas davao milostinju.

Prema njegovim rečima, politika nas je dovela u nesigurnost i za današnjicu i sutrašnjicu i da bez promene politike i onih koji je vode ne možemo živeti kao sav normalan svet.

Janković je odbacio navode da PSG nema listu za izbore i da zbog toga ne izlazi u Mionici i Kostolcu.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Djekso

10. decembar 2017.

Jankovic i Kompanija ce to Srediti Kako sve slatko pricaju pred izbore neverovatno I kad dodju tamo gde trebaju cvrc milojka Nisu to samo Reci Treba tu da se Radi ej politicari moji

Sekula

15. decembar 2017.

A da malo krenete da sređujete stvari? Da hvatate strane špijune i da ih zatvarate? Pa malo da hapsite po državnoj upravi. Sav taj heroin na ulicama sigurno nisu doneli Pera i Batočine i Urke iz Surdulice u svom Golfu dvojci.Zna se ko ovde kontroliše sve nelegalno što se dešava.

Počtena gospođa kira Jevgenija

15. decembar 2017.

Nije mi jasno čemu čudjenje? Da li je neko čuo da postoji država pod diktaturom u kojoj se ne krše ljudska prava?