Site name

Potvrđeno pisanje Danasa o tome da će biti odbačena ponuda švajcarskog Amikusa

Samo jedan kupac za Galeniku

Tenderska komisija za prodaju Galenika odbacila je ponudu švajcarske kompanije Amikus i kao jedinu validnu prihvatila ponudu firme Elijus (Aelius) iz Luksemburga, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

5

Piše: N. D.

21. oktobar 2017. 00:19

Samo jedan kupac za Galeniku

Foto: Đorđe Popović

Time je potvrđeno pisanje Danasa da su tenderski uslovi postavljeni tako da su odgovarali samo jednom kupcu - Elijusu, odnosno firmi čiji je manjinski vlasnik brazilski farmaceutski gigant EMS, a većinski vlasnik takođe brazilska firma Gronin, iza koje stoje nepoznata lica.

"Komisija za sprovođenje postupka prodaje kapitala "Galenike" donela je odluku kojom predlaže Ministarstvu privrede da odobri dalje učešće u postupku kompaniji "Aelius" i odbaci prijavu "Amicus SRB". Otvaranje finansijske ponude kompanije "Aelius" predviđeno je za 26. oktobar 2017. godine. Komisija je odluku donela na današnjoj sednici, nakon što je pregledala dopunjenu dokumentaciju i konstatovala da ponuđač "Aelius" (povezano lice kompanije EMS Brazil) ispunjava kvalifikacione uslove, dok ponuđač "Amicus SRB" (povezano lice investicionog fonda HBM Švajcarska) nije dostavio traženu dokumentaciju", navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

povezane vesti

komentari (5)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

blagoje petrovic

21. oktobar 2017.

Sto ne kazete koliku ponudu je koja firma dala i za koliko novca je prodata Galenika , kavi su tenderski uslovi bili , neka kupi onaj ko da vise novca , hu kers odakle je i sta je ,kakva je razlika svajcarska ili brazil

Zoki

21. oktobar 2017.

Novopeceni bogatasi (citaj kriminalci iz devedesetih) preko svojih fiktivnih, laznih kompanija kupuju propale sfrj "gigante" od komunjara. Pa posle kazu ne moze da se pokrene proizvodnja i da je sve propalo a ni jedni ni drugi nemaju pojma o ekonomiji ili vodjenju fabrika.

xyz

21. oktobar 2017.

A jedan ko NIJEDAN...

Predrag

22. oktobar 2017.

U toku je očigledna prevara,koja ima za ciklj kradju. Pitam se da li u ministarstvima policije i pravosudja ima ljudi koji će procesuirati ovakvu privatizaciju,ili tu ,zaista nema stida i srama?

Milorad Pantović

22. oktobar 2017.

Da li će se uskoro saznati ko stoji iza većinskog vlasnika potencijalnog kupca i zašto neće?