Site name

Agencija Kliping: Analiza naslovnih strana

Dnevne novine naklonjene Vučiću i Preletačeviću

Najviše negativnih pojavljivanja zabeleženo je za kandidate Vuka Jeremića (šest), Sašu Jankovića (pet), dok su Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj imali po jednu kritičku objavu o sebi

Dnevne novine na naslovnim stranama najviše pažnje u prethodnih sedam dana posvetile su Aleksandru Vučiću i Luki Maksimoviću, alijas Ljubiši Preletačeviću Belom.

23

Piše: B. C.

Beograd 23. mart 2017. 08:00

To se navodi u analizi naslovnih strana dnevne štampe koju je uradila agencija za praćenje i analizu medija Kliping, a koju premijerno objavljuje Danas.

Kako se navodi u analizi, Aleksandar Vučić u statusu kandidata za predsednika i premijera, kao i njegovi koalicioni partneri, imali su 32 informativna i pozitivna pojavljivanja na naslovnim stranama dnevne štampe. Nakon Vučića slede Ljubiša Preletačević sa 12, Saša Janković i Vuk Jeremić sa po sedam i Vojislav Šešelj sa pet pozitivnih i neutralnih pojavljivanja.

"Najviše negativnih pojavljivanja na naslovnim stranama zabeleženo je za kandidate Vuka Jeremića (šest), Sašu Jankovića (pet), dok su Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj imali po jednu kritičku objavu o sebi na naslovnicama dnevne štampe", kaže za Danas Ilija Vučević iz agencije Kliping

U negativnom kontekstu o opozicionim kandidatima najviše su izveštavali dnevni listovi Informer, Srpski telegraf i Alo!, dok su najravnopravniji tretman predsednički kandidati imali u dnevnom listu Danas, dodaje Vučević. Dnevni list Informer je od ukupno osam objava o predsedničkim kandidatima, čak šest posvetio kritikama opozicije (po tri za Jankovića i Jeremića).

Kada je podrška premijeru i predsedničkom kandidatu Vučiću u pitanju, po njoj se ističu novosadski Dnevnik, koji nije na naslovnoj strani predstavio nijednog drugog kandidata, kao i Alo!, Blic i Večernje novosti.

Tokom poslednje sedmice, dva predsednička kandidata, Aleksandar Vučić i Vuk Jeremić, započeli su i oglasnu kampanju na naslovnim stranicama dnevne štampe. Vučić je imao 34 oglasa, dok se Jeremić oglašavao tri puta manje (11 oglasa). Ostali predsednički kandidati se nisu oglašavali na naslovnim stranama dnevne štampe, navode u agenciji Kliping.

povezane vesti

komentari (23)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

rodoljub

23. mart 2017.

"Danas" je naklonjen kandidatima koje finansiraju strani interesi . To vec znamo .

Milan

23. mart 2017.

Dali su prostora najozbiljnijem i najneozbiljnijem kandidatu

Nena

23. mart 2017.

Pa ne bih bas rekla da je tako...

max

23. mart 2017.

Normalno, pa kome treba da budu nazovimo naklonjene. Ne vidim neko loše izveštavanje u kampanji, osim pojedinih nedoličnih izjava koje se podvode pod političku borbu.

dubravka

23. mart 2017.

Prvi je favorit a drugi je pokazao naesto nesvakidasnje. Sad, da li je zasluzno ili ne, oni zauzimaju prva dva mesta.

EDIPON

23. mart 2017.

Da li je i Danas dnavna novina, ako jesu kako nisu tu uračunate, tu najmanje ima o Vučiću, ako ima uglavnom su pljuvanja po njemu , narodu i Srbiji .

marko

23. mart 2017.

Novine stavljaju na naslovnu stranu ne kome su naklonjene,nego onog ko će da im podigne tiraž!

Slavko

23. mart 2017.

Preletačević rasturio Jeremića i jankovića... a ovi u politici po 20 godina. Zapitaj se opozicio malo.

Danka

23. mart 2017.

Novine pisu, javljaju, mediji su za to i zaduzeni, sve po zasluzi, sta za koga ima to se i pise, to se i javlja, eto tako je.

Svetlana

23. mart 2017.

Najbolji si najbolji, najbolji si ti !!! Zato ces na izborima i pobediti !! Da pobede tebe nemogu oni, doslo je vreme da im odzvoni. Doslo je novo doba, i teska reforma mora da se proba!!! Reforma vec reultate daje, vera i nada u tebe ostaje! Sa tobom do pobede ! Mogu da te mrze,mogu da ti kazu svasta, ali ovo je stvarnost ovo nije masta!!! Srbija ima najboljeg coveka danas, i on je spas za sve nas !!!!

Bata Mišić

23. mart 2017.

Niko nikada nece biti zadovoljan, tako je bilo, tako ce ostati.

Una

23. mart 2017.

Jedan da zasmejava narod i drugi budući predsednik.

Zoki

23. mart 2017.

Prele je cirkuzant, posebna stranica za njega u novinama, da zasmejava narod.

Filip123

23. mart 2017.

"Danas" je naklonjena Vuku Jeremiću kada pri dnu stoji njegova reklama!

Sava1234

23. mart 2017.

Ako se obrati pažnja kada se uđe na neke novine tačno se vidi koja novinska kuća koga podržava jer ima reklama za izbore , a to ne bi trebalo da bude tako !

Milan Stanimirović

23. mart 2017.

Pišete najgore moguće uvrede na račun Vučića i njegove porodice, a u vašem moritoringu ,gle čuda jedan loš natpis o vučići.Naprosto hrpa bezobrazluka i neobjektivnosti.

PROMENI SISTEM

23. mart 2017.

Mediji imaju isti odnos prema DJB-u kao i za prošle izbore i pored toga što su u međuvremenu postali parlamentarna stranka. Sistem se opire,

Nizina

23. mart 2017.

E moj rodoljube pa šta je Vučić nego Merkelova pudlica?

pirate

23. mart 2017.

Šta je ovo danas, bot-day? Čim su se botovi ovoliko latili posla to znači da se njihovom velikom vođi ljuja fotelja.

milos

23. mart 2017.

Njih dvoje su najdominantniji !

Nikola

23. mart 2017.

Što se tiče Vučića, jasno mi je, ali što se tiče Preletačevića nikako mi nije jasno, ama baš nikako!

Ivanitza

23. mart 2017.

Za očekivati je da su zastupljeni u novinama jer su popularni i verovatno jer idu izbori!Doduše opozicija nastoji na tome da Vučiću pravi reklamu samo zato što su se svi udružili u istoj nameri!

Zoka

23. mart 2017.

A odakle ova statistika? To je kao kada na tv svaka televizija daje rejting gledanosti i naravno svaka ima najveću gledanost hahha meni je ovo relevantno.