Odbačena prijava Saše Radulovića protiv Vučića 1Foto: Medija centar

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv premijera Aleksandra Vučića i više osoba po prijavi za zloupotrebu službenog položaja.

Kao i za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem koju je protiv njih podneo predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.  

Tužilaštvo je navelo da je odluku donelo posle izvršenog uvida u spise predmeta istrage koja se vodi protiv Veljka Belivuka zbog teškog ubistva i istrage koja se vodi u vezi ubistva Aleksandra Stankovića.

„Iz izveštaja policajaca koji su preduzimali radnje u predistražnom postupku u ovim predmetima ne proizilazi eventualna povezanost bilo kog prijavljenog lica sa događajima i licima u vezi kojih se vode istražni postupci, a kako uz krivičnu prijavu nije priložen nijedan dokaz koji bi potvrdio navode iste, tužilaštvo je odlučilo na napred navedeni način“, piše u saopštenju.

Podsetimo, Saša Radulović je, gostujući u emisiji N1 intrevju, priznao da nema dokaze ze ove tvrdnje, ali dodaje da je tužilaštvu predočio informacije koje je dobio od pipadnika Uprave kriminalističke policije, za koje kaže da su radili na više slučajeva koji su stopirani, a koji sa prikupljenim podacima ne smeju da izađu u javnost.

DJB:Sramna odluka Tužilaštva

Tužilaštvo za organizovani kriminal je prekršilo Zakon o javnom tužilaštvu kada je, pod očiglednim političkim pritiskom, odbacilo krivičnu prijavu Saše Radulovića protiv braće Vučić i njihovih pomagača iz Vlade i policije, ocenjuje danas „Dosta je bilo“ (DJB). U saopštenju se najavljuje da će „pravni tim Saše Radulovića upotrebiti sva pravna sredstva da obori ovu sramnu odluku i oboriće je“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari