Ivica Dačić: Priča o bojkotu izbora je usmerena ka demotivacija birača vlasti 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je večeras kazao da je besmisleno govoriti o bojkotu predstojećih izbora jer je, kako je ocenio, ta priča usmerena ka demotivacijie birača vlasti.

Dačić, čiji SPS izlazi na predstojeće izbore u širokoj koaliciji oko Srpske napredne stranke u Beogradu, je, za televiziju Pink kazao da, s druge strane, „postoji potpuna mobilizacija opozicije“.

Prema njegovim rečima, opozicija želo da pričama o bojkotu stvori utisak „da je sve gotovo“ i da umanje izlazak birača vlasti na predstojeće izbore, 2.juna.

Optužio je opoziciju da žele „politički da sruši sve što radi vlast“, i u međunarodnim aktivnosima i u ekonomskim projektima.

Dačić, koji je ministar unutrašnjih poslova, dodao je da su tome spremne da se priključe i one stranke koje je nazvao „kvazipatrotskom opozicijom“, ne precizirajući na koga misli.

Predsednica parlamenata Ana Brnabić je, u istoj emisiji, kazala da opozicija, posle izmene Zakona o biračkom spisku neće moći da se žali ne izborni poraz.

Skupština Srbije je u petak usvojila te izmene kojim je predviđeno da građani koji su menjali prebivalište u 11 prethodni meseci neće moći da glasaju na izborima 2. juna, na novoj adresi.

„Opozicija 3. juna neće moći da kuka (zbog poraza)“, rekla je Brnabić, inače funkcionerka SNS-a.

Ponovila je da je vlast radi „višeg cilja i stabilnosti“ prihvatila te izmene zakona na zahtev opozcije, te da su oni koji su ih tražil time pokazali „nepoštovanje i prezir prema građanima“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari