Site name

Devedesete u Novom Sadu

Izložba Devedesete, fotografa Srđana Veljovića, koja je privukla veliku pažnju publike u Beogradu, biće predstavljena u Novom Sadu u utorak, 20. juna, u prostoru Centralne galerije Šok zadruge (Zmaj Jovina 22).

2

Piše: A. Ć.

Novi Sad 19. jun 2017. 14:10

Reč je o seriji fotografija koja pokriva period od 1987. do 2000. godine, tačnije, vreme vladavine Slobodana Miloševića.

Svo to vreme Veljović je, kako sam kaže, fotografisao, prilično učestalo, dok danas, iz perspektive 2017. ovaj svoj opus doživljava kao fotografije, koje spram tadašnje stvarnosti imaju manje dokumentaran, svedočeći odnos. "Njima se više dokumentuje želja i napor za uspostavljanjem prostora normalnosti i slobode. To se moglo postići samo malim aktima subverzije, simboličkim činovima koji imaju sporedni, poprečni položaj spram prećutanog, nikad ispričanog narativa 90-ih", kazao je Srđan Veljović povodom foto-serijala Devedesete.

 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Zrenjaninac

19. jun 2017.

Eeeeeeeh sta smo sve doziveli i preziveli !!!?? I evo opet nam se isto desava !??? Nista nismo naucili,pa neverujem da ce mo ikad i nauciti !!

e da je to prošlost kao što nije

20. jun 2017.

U Novom Sadu su još uvek devedesete, barem što se tiče pucnjave po ulicama, pljačkaša i ostalih razbojnika koje niko niti hapsi niti sudi.