Prvi put nakon građanskog rata na prostorima bivše SFRJ, sinoć je u Beogradu nastupio Dino Merlin. U Beogradskoj areni održani su brojni koncerti domaćih i svetskih zvezda ali se sinoćnji koncert po merama obezbeđenja razlikovao od svih.


 Scenografiju ovog koncerta, pored razdraganih fanova i tapkaroša upotpunili su pripadnici žandarmerije u odelima za razbijanje demonstracija, policijska konjica i psi koji su budno motrili da se situacija ne otme kontroli.

Pored hitova uz koje su se zaljubljivale i odrastale,. mnoge dame ovaj koncert pamtiće i po tome što su ostale bez svoje šminke.

Naime, mere obezbeđenja koncerta su bile toliko jake, da u Arenu nije moglo da se unese ništa, pa čak ni sjaj za usne. Novinari koji su ušli na ulaz na kojem i ostala publika, ostajali su i čak i bez svojih hemijskih olovki.

Ipak, da su organizatori sebi dali nemoguć zadatak, da izbace sve iz džepova više od 10.000 ljudi, dokaz je i kolegenica sa B92, kojoj je obezbeđenje uzelo labelo ali ne i mikrofon.

I pored uveravanja da će koncert početi tačno na vreme, bez obzira na sve, koncert je počeo sa sat vremena zakašnjenja da bi se Arena napunila tek nakon sat i po vremena od predviđenog vremena početka koncerta.

Dino je na scenu izašao u beloj košulji i crnim dimijama, sa naočarima i pesmom „Ispočetka“ otvorio koncert pozdravljajući publiku u stilu Bona Voksa iz grupe JuTu .

„Dobro veče, Beograde! Da vidim koliko ima ljudi… A Beograd je tamo gde je spektakl!“ poručioje egzaltiranpoj publici. Kao iskusni muzičar Merlin se odlučio za miks starih i novih hitova. Publika je gotovo horski otpevala sve njegove hitove. Iako bi se očekivalo da ga pamti starija u Areni je bila mahom mlađa publika. Ipak, iako je njegova vršnjakinja, po prvi put koncertu Dina Merlina sinoć je prisustvovala Dragana Simović, ekonomista iz Beograda.

– Karte sam dobila za rođendan. Nisam odlazila na njegove koncerte ranije jer on se tek tada probijao, a onad su nastupile devedesete, a tada više niko nije bio pametan – kaže ova Beograđanka, koja je na koncert došla sa kumom. Sudeći po koncertima u Beogradskoj areni, nameće se zaključak jednog tapkaroša koji je juče uzvuknuo „Koliko ljudi, Dino nije bio toliko popularan ni kada je bio mlađi.

Sa policijom u Skadarliju

Zbog pretnji ultradesničarskih grupa, koncert su obezbeđivale jake policijske snage. Policija je snimala i fotografisala posetioce. Inače, pojedni mediji su ocenili da policija Dina Merlina čuva kao Mika Džegera. Ovaj poznati bosanski pevač je tokom svog boravka u Beogradu posetio Skadarliju, ali je i na ovom mestu zbog bezbednosti morao da bude u pratnji policije.

Dukati za bebe iz Sarajeva i Beograda

Dino Merlin je juče darivao je prve bebe rođene u Sarajevu i Beogradu. Poklonima – dukatima iz vremena Franje Josipa, poznatijim kao šorvani, Merlin je na simboličan način malom Ahmedu koji je juče ujutro rođen u Sarajevu i malom Jovanu, rođenom u Beogradu, zaželeo sretan početak života uz rieči: „Neka te Bog čuva, ti pazi ljude, pa šta bude – neka bude.“ I u naredna dva dana Dino će prvorođene bebe u Sarajevu i Beogradu darivati na isti način. Dukati iz vremena Franje Josipa izrađuju se i danas u austrijskoj kovnici Muenze Osterreich, a potpuno su identični izvornom dukatu iz 1915. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari