Site name

Novi singl Rundeka i Ekipe

Darko Rundek i Ekipa kao novogodišnji poklon fanovima objavili su danas singlspot "Crni dusi", koji je snimljen na nedavnom zagrebačkom koncertu u ispunjenoj velikoj dvorani Doma sportova.

Piše: Danas Online

29. decembar 2017. 17:24

Novi singl Rundeka i Ekipe

foto: Emir Srkalović

Bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basist Roko Crnić, trubač Igor Pavlica, saksofonistkinja Ana Kovačić, violinistkinja Isabel Catala i multiinstrumentalista Dušan Vranić-Duco čine Ekipu, Rundekov bend okupljen za ovogodišnju turneju "Apocalypso Now", kojom je proslavljana 20. godišnjica izlaska njegovog albuma "Apocalypso".

"Crni dusi" su objavljeni upravo na kultnom "Apocalypsu" 1997. godine, a pre njihove žive izvedbe iz Doma sportova, Rundek i Ekipa su se jesenas oglasili i singlom i spotom "Tamni jorgovan", odnosno novom studijskom verzijom pjesme "Tigidigi Regge" sa njegovog albuma "Ruke" (2001).

Koncert 16.decembra pred oko 7.000 posetilaca zagrebačkog Doma sportova za Rundeka i Ekipu je predstavljao veliko finale šestomesečne turneje "Apocalypso Now", na kojoj su svirali ukupno pred više od 120.000 ljudi, samostalno na beogradskom stadionu Tašmajdan, u Skoplju, Osijeku, Ljubljani, Zadru i Domu sportova u Zagrebu, kao i na festivalima In Music, Arsenal Fest, Beer Fest, Nišvil, Šabački letnji festival...

Darko Rundek i Ekipa 31. decembra (21:00) nastupaju na dočeku Nove 2018. godine na Trgu slobode u Novom Sadu.

 

 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.