Crvena zvezda nerešeno u Beogradu 1Foto: STARSPORT

Nije Crvena zvezda blistala sve vreme povratničkog meča u Ligi Evrope, posle deceniju bitstvovanja na marginama evropskog fudbala, ali ima za čime da žali posle duela H grupe sa BATE Borisovim, jer je imala vođstvo i dovoljno prilika za pobedu nad čestim učsnikom Lige šampiona – 1:1 (0:0).

Hteo je nekadašnji planetarni i kontinentalni vladar odmah do vođstva, ali trebalo mu je neko vreme da dođe do većeg poseda lopte, još više do pravih prilika za pogodak. Nisu se gosti pitali više od domaćina za dešavanja na terenu, naprotiv, ali su bili mnogo opasniji i to iz brzih i jednostavnih kontranapada, čemu su prethodile sigurne i pravovremene reakcije organizovane defanzive. Jedna takva laka transformacija umalo je skupo koštala lidera srpske Superlige. Marko Ivanić je savladao Milana Borjana, ali je prečka zaustavila šut nekadašnjeg igrača Vojvodine sa 10 metara u ranoj fazi duela (11. minut). Još neko vreme su Belorusi bili bliži “meti”, ali kako je odmicalo prvo poluvreme tako su izabranici Vladana Milojevića, posle početnih problema u organizaciji napada, sve smislenije i češće pokušavali da matiraju Denisa Šerbickog. Međutim, bez efekta, a kako su isto prolazili i pokušaji rivala niko nije stekao prednost pre “hlađenja”.

Golovi koji su tada visili u vazduhu pali su u nastavku žustre i sadržajne bitke na repariranom terenu, odlično popunjenog, “Rajka Mitića”. Po jedan na obe strane. Prvi je među strelcima završio Nemanja Radonjić. Na kraju fenomenalne akcije, započetu dodavanjem Mičela Donalda za Slavoljuba Srnića, nastavljene sjajnim prodorom spoljnog veziste po desnoj strani i savršenim centaršutem po zemlji, a krunisane rutinskim udarcem jednog od najkorisnijih letrnjih pojačanja, sa svega četiri metara, pošto se prethodno vešto iskrao Gajdučiku (54). Potez nekada velike nade Partizana pojačao je domaćinovu agresivnost, ali su se nepreciznosti Kange, Boaćija, Srnića i jedinog Zvezdinog sinoćnjeg golgetera i(li) intervencije golmana isprečili dupliranju razlike. Pretio je i BATE Borisov između nadahnutih naleta creno-belih, a upornost i strpljenje isplatili su mu se u 74. minutu. Ivanić je perfektno centrirao, a rezervista Nikolaj Signevič bio spretniji od Vujadina Savića i, inače vrlo upotrebljivog beka, Filipa Stojkovića i sa peterca zakucao nerešen rezultat. Pošto srpski tim do kraja nije uspeo da materijalizuje pomalo stihijski pritisak, a beloruska ekipa se pametno branila, očigledno zadovoljna bodom.

Prilika za popravljanje klupskog koeficijenta na UEFA listi stiže već za 14 dana, kada Radonjić i društvo idu na noge nemačkom Kelnu.

Nemanja Radonjić: Šteta za šanse

– Imali smo više šansi, šteta što ih nismo iskoristili i pobedili redovnog učesnika Lige šampiona. No, šta je tu je… Okrećemo se sledećem protivniku u domaćem prvenstvu, a onda i duelu sa Nemcima u narednom kolu Lige Evrope – reči su Zvezdinog golgetera.

 Arsenal sprečio iznenađenje’]

U drugom meču H grupe, čiji je početak kasnio čitavih sat vremena zbog nereda navijača nemačkog kluba ispred stadiona i na tribinama, Arsenal je pred svojim pristalicama na Emirejtsu ubedljivo savladao Keln – 3:1 (0:1). Jarčevi su dobili prvo poluvreme golom Džona Kordobe (9. minut), da bi Sead Kolašinac (49), Aleksis Sančez (67) i Ektor Beljerin (82) podsetili ko je stariji, veći i slavniji. Za poraženi tim nastupio je srpski internacionalac Miloš Jojić, koji je u 35. minutu zamenio povređenog Jonasa Hektora.

Nenad Krstičić: Iskusniji su’]

– Osvojili smo jedan bod, iako mislim da smo zaslužili sva tri. Oni stalno igraju u Evropi i iskusniji su od nas ekipa. Pa opet smo imali dosta šansi da damo drugi gol, ali nismo imali sreće – žali domaćinov vezista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari