Pali i Heleni 1Foto: STARSPORT

U mlakoj atmosferi bezmalo pune Kombank arene nijedna ekipa nije nastupila u kompletnom sastavu, oba selektora su minutažu podelila većoj grupi igrača i prištedela energiju za važnije bitke u najavi, s tim da su u borbenom duelu solidnog ritma više pokazali raspoloženiji puleni Aleksandra Đorđevića.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, preko Agravanisa, Kavadisa i Atetokunba, držeći domaćina na rezultatskoj distanci. Centar Nikola Jokić i plejmejker Miloš Teodosić prvi su namestili ruku u našem timu, ali to je bilo nedovoljno da se izbegne minus na kraju prve četvrtine.

Drugih deset minuta, druga priča. Zategnuta je odbrana, Miroslav Raduljica se nametnuo pod oba koša, Marko Gudurić trojkom debitovao za A selekciju, a Stefan Jović poenima u finišu pečatirao preokret, pa su Srbi na poluvreme otišli s plus sedam (53:46). Međutim, bilo im je potrebno neko vreme da stečeni kapital podignu na dvocifren broj, pošto su ih kočile trojke Burusisa i Kalatesa. U stvari sve do trenutka kada su Vladimir Štimac, Stefan Marković i Bogdan Bogdanović počeli šuterski da pomažu trio Teodosić – Jokić – Raduljica. To je demoralisalo Grke i oslabilo njihov otpor, pa je prednost samo rasla, a priliku da doživi „vatreno krštenje“ među „orlovima“ dobio je i mladi Rade Zagorac.

Košarkaši Srbije vraćaju se na parket Kombank arene već 4. jula, kada će protiv Portorika krenuti u poslednju bitku za Rio de Žaneiro. Na istom turniru i mestu „izmeriće“ se i s Angolom (A grupa), a u polufinalu sa Češkom, Letonijom ili Japanom (B grupa). S ciljem da izvade jednu od tri preostale „vize“ za Brazil, namenjene osvajačima turnira u Beogradu, Torinu i Manili.

 

Đorđević: Još veća ozbiljnost
Selektor Aleksandar Đorđević pohvalio je odbranu i agresivnost na lopti u utakmici, a onda podvukao crtu ispod pripremnih mečeva.
– Ozbiljnost s kojom prilazimo utakmicama i treninzima moramo da podignemo na još veći nivo, i van utakmica i treninga. Apelujem javno na sve nas da apsolutno koncentrisano, odmorno i s velikom željom uđemo u taj predstojeći turnir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari