Jedna od najlošijih košarkaških predstava od formiranja ABA lige, odnosno meč sa najmanje koševa, viđena je sinoć u Zadru gde je Crvena zvezda uprkos brojnim promašajima i iznenađujuće velikom broju izgubljenih lopti ipak uspela da odnese trijumf u 3. kolu protiv domaćina – 56:49 (11:12, 13:11, 14:12, 18:14). Izabranici Dejana Radonjića su kao bolji tim u meču imali čak 19 izgubljenih lopti i očajan šut iz igre (12/26 za dva i 6/21 za tri poena), dok je Zadar parirao sa 15 protraćenih napada.

U takvom odnosu snaga i sa malim brojem poena nepotrebno je govoriti o dominaciji jednog tima, ali je Zvezda ipak koliko toliko držala konce u svojim rukama. Faktor prevage bio je povratnik Marko Simonović (13p, 7sk) koji je pogodio trojke u odlučujućim trenucima (49:41), nakon čega su gosti uspeli da izbegnu penal završnicu i odnesu triumf. Uz reprezentativca Srbije istakao se samo još kapiten Mitrović sa deset poena, dok je Zadar predvodio Kraljević sa 18 poena.



            S druge strane, Partizan je upisao prvi trijumf u novoj sezoni ABA lige (72:69). Izabranici Petra Božića su imali velike probleme tokom duela sa MZT, gubili su veći deo susreta na premijeri pred svojim navijačima, oko 4.000 poklonika u Pioniru, ali su ipak uspeli da slave i to zahvaljujući predstavi u drugom poluvremenu. “Parni valjak” se vratio sa “minus 13” (41:54) sredinom trećeg perioda na krilima Vanje Marinkovića sa 16 poena i novajlija Cvetkovića (15p) i Vitkovca (10p). Malo po malo Partizan je topio zaostatak MZT, a na dva minuta do kraja i poveo posle duže vremena (69:68), a onda je Cvetković zapečatio sudbinu kluba čije je boje branio protekle dve sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari