Tramp: Politika utiče na sud? 1Foto: EPA / CHRIS KLEPONIS / POOL

Američki predsednik Donald Tramp je ocenio da je politika razlog zbog kojeg su sudovi suspendovali njegovu uredbu o imigraciji i upozorio da je nacionalna bezbednost ugrožena ukoliko ne bude restrikcija ulaska u zemlju državljanima sedam većinski muslimanskih zemalja.

“Izloženi smo opasnosti zbog toga što se dogodilo”, rekao je Tramp u Vašingtonu, na konferenciji Asocijacije šefova policija velikih gradova, javlja Glas Amerike.

“Ne želim da ikada nazovem neki sud pristrasnim, tako da ga neću zvati pristrasnim”, istakao je Tramp. Iako sudovi tek treba da donesu krajnju presudu o toj uredbi, američki predsednik je rekao da su sudovi izgleda politički opredeljeni i da bi bilo divno za pravosudni sistem ako bi mogli da proиitaju izveštaj i urade ono što je ispravno.

Apelacioni sud u San Francisku je najavio da će najverovatnije tokom ove nedelje doneti odluku o tome da li je federalni sudija imao zakonsku osnovu da suspenduje Trampovu zabranu putovanja. Tramp je na istom skupu izjavio da je planiranje kako će izgledati zid na granici sa Meksikom u procesu.

„Imaćemo zid, biće to veliki zid i biće od velike pomoći“, rekao je Tramp, ali nije izneo nikakve detalje. On je naglasio da onaj ko se pita da li zidovi obavljaju funkciju treba to da pita Izrael, a zatim aludirajući na dramatičan pad terorističkih napada od kada je jevrejska država izgradila sistem barijera – zaključio: „Funkcionišu, ako se sve obavi kako treba“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari