Senatori koji podrže Obamaker u problemu 1Foto: FoNet AP

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je da će republikanski senatori koji ne podrže opoziv zakona o zdravstvu i zamenu Obamakera „imati mnogo problema“.

Tokom jednosatnog govora na skupu u Jangstaunu, Ohajo, Tramp je rekao: „Sada smo jedan korak bliže tome da oslobodimo naše građane od ovog Obamaker košmara“.

On je izjavio i da „svaki senator koji glasa protiv opoziva i zamene zakona o zdravstvu daje Americi do znanja da je za njega u redu Obamaker košmar i oni će imati brojne probleme zbog toga“.
Međutim, kako navodi Gardijan, Tramp nije dugo govorio o zakonu o zdravstvu. Umesto toga, on se vratio na već poznate teme iz svoje predsedničke kampanje, ismevajući „lažne vesti“ i još jednom obećavši da će „izgraditi taj zid“ na granici između Sjedinjenih Država i Meksika. Osim toga, ponovo se hvalio kako, sa izuzetkom Abrahama Linkolna, on može da bude „više predsednički nego što je to bio ijedan predsednik do sada“.

Veći deo govora hvalio se postignućima koja je ostvario od kada je postao predsednik: „Mislim da, uz nekoliko izuzetaka, ni jedan predsednik nije uradio ni blizu toliko koliko smo mi uradili tokom prvih šest meseci“. Posebno dugo se zadržao na tome što je obustavio ilegalnu imigraciju i deportovao migrante bez dokumenata van SAD. Tramp je rekao da „na taj način oslobađamo svoje gradove“ i dodao da migranti u bandama čine zločine.

„Oni ne žele da koriste pištolje zato što je to previše brzo i nije dovoljno bolno“, rekao je Tramp i dodao: „Zato oni otmu mladu, lepu devojku i još neke stare 15-16 godina, i seku ih nožem jer žele da oni iskuse mukotrpne bolove pre nego što umru, i to su životinje koje smo štitili veoma dugo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari