Tramp: Moram da razgovaram sa Putinom 1Foto: EPA / MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da će se verovatno sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Vijetnamu na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.

 „To je vrlo važno putovanje. Možda ću se sastati sa Putinom. To je veoma važno. Oni nam mogu pomoći oko Severne Koreje, Sirije. Moramo da razgovaramo o Ukrajini“, rekao je Tramp u intervjuu televiziji „Foks njuz“, prenosi Sputnjik.

Samit lidera Azijsko-pacifične ekonomske saradnje u vijetnamskom Danangu održaće se od 6. do 11. novembra.

Ranije je savetnik šefa Bele kuće za nacionalnu bezbednost Herbert Mekmaster izjavio da pitanje sastanka Putina i Trampa još nije rešeno, navodi Sputnjik.

I portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov saopštio je da zasad nema konačne odluke o tom pitanju.

Poslednji put su se Putin i Tramp imala sastanak na marginama G20 u Nemačkoj.

Priprema se sastanak Putin- Tramp

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je danas da se priprema sastanak Vladimira Putina i Donalda Trampa, do koga bi moglo da dođe sledeće nedelja na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Vijetnamu.

Svaki kontakt predsednika Rusije i SAD je od velikog značaja za međunarodne odnose i ne isključujemo mogućnost održavanja sastanka. Istina, on se sada dogovara i čim se ugovore svi detalji, informisaćemo vas, rekao je Peskov, prenosi Sputnik.

Važnost svakog kontakta predsednika Rusije i SAD je teško oceniti u kontekstu međunarodnog odnosa, dodao je Peskov, komentarišući Trampovu izjavu o mogućnosti sastanka sa Putinom.

Prethodno je Tramp izjavio da bi se sa Putinom mogao sastati u Vijetnamu, a cilj mu je da se razgovara o Severnoj Koreji, Siriji i Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari