Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat debitovaće na novom zadatku 7. septembra na stadionu Partizana u meču sa Francuskom, koji će biti prijateljskog karaktera i predstavljaće jedinu proveru „orlova“ pred oktobarski početak kvalifikacija za šampionat Evrope, koji će se 2016. održati baš u zemlji „galskih petlova“.

Holandski stručnjak će se u tom susretu osloniti na proverene snage, a posle pauze u nacionalni tim će se vratiti Zdravko Kuzmanović.

– Gledao sam sve utakmice reprezentacije Srbije iz poslednje dve godine, kako seniore tako i mladu ekipu, i mislim da mi je moj prethodnik Siniša Mihajlović ostavio dobru bazu igrača. Nisam mnogo menjao tim, izabrao sam igrače za koje mislim da mogu da odrade posao protiv Francuske. To će biti sjajna šansa da vidimo gde smo i šta smo, jer su oni sjajan tim, prepun odličnih individualaca, ali ja razmišljam samo o našoj igri. Moraćemo da budemo drugačiji i bolji nego prošle godine, jer nismo učestvovali na velikim takmičenjima. Moraćemo da učinimo sve da svoje kvalitete podignemo na viši nivo, da bi protivnici razmišljali o nama. Najvažnije u svemu je dobar rezultat. Moramo više da budemo tim, a manje da se oslanjamo na individualne kvalitete igrača – istakao je Advokat, koji nije pozvao defanzivca Borusije iz Dortmunda Nevena Subotića.

– Tim menadžer Aleksandar Bošković je razgovarao sa Subotićem, koji nam je rekao da nije 100 odsto spreman. Pritom je izrazio želju da ostane da trenira i radi u Dortmundu da bi se što bolje spremio za oktobarske utakmice – potvrdio je Advokat i dodao da „u srpskom prvenstvu ima talentovanih mladih igrača, ali oni trenutno nisu dovoljno kvalitetni za reprezentaciju“.

Sastav „orlova”

Golmani: Stojković, Brkić. Odbrana: Dušan Basta, Ivanović, Kolarov, Nastasić, Rukavina, Tomović, D. Tošić, Mitrović. Vezni red: Petrović, Matić, Gudelj, Jojić, Ljajić, Kuzmanović, Ignjovski. Napad: Tadić, Marković, Đuričić, Z. Tošić, Đorđević, Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari