Meč prvog kola ovogodišnjeg Vimbldona koji je trebalo da bude odigran u utorak, ali je odlukom organizatora odložen za sredu, rešen je u korist srpske teniserke Ane Ivanović koja je bila bolja od 51. teniserke sveta, Marije Hoze Martinez Sančez sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3). Najbolja srpska teniserka sastaće se u drugom kolu sa Ukrajinkom Katarinom Bondarenko, 66. na WTA listi.


U prvom setu viđen je veliki broj brejkova. Ivanovićeva je na startu oduzela servis protivnici, ali je odmah zatim izgubila i svoj gem. Viđena su po još dva brejka, ali je srpska teniserka odlučujući napravila u osmom gemu, povela sa 5:3 i privela ubrzo set kraju. Ni druga deonica nije imala mnogo drugačiji scenario, ali nažalost u korist španske teniserke. Nakon što su razmenile po jedan brejk, Martinez Sančez je povela sa 4:2 i potom izjednačila rezultat u setovima i neočekivano preokrenula meč i stekla psihološku prednost. Odlučujući set bio je najneizvesniji jer čak do šestog gema nije viđen nijedan brejk. Ana je tada prelomila meč, u devetom gemu iskoristila drugu meč loptu i sa konačnih 6:3 opravdala ulogu favorita.

Ana Ivanović i njena naredna protivnica Katarina Bondarenko sastajale su se tokom karijere dva puta, i u oba meča bila je bolja Ukrajinka, 2007. godine u Štutgartu i dve godine kasnije na US openu. Ukoliko savladala ovu prepreku, srpskoj Fed kup reprezentativki protivnica u trećem kolu biće najverovatnije 22. nositeljka na ovogodišnjem Vimbldonu, Nemica Julija Gerges.

Jovanovski poražena u drugom kolu

Treći reket Srbije Bojana Jovanovski poražena je u drugom kolu Vimbldona od 15. nositeljke Sabine Lisicki sa 2:1 (3:6, 6:2, 8:6) nakon skoro dva i po sata igre. Jovanovski je imala priliku da savlada prošlogodišnju polufinalistkinju ali je kažnjena za sve neiskorišćene šanse. Ana Ivanović je tako ostala jedina predstavnica Srbije u ženskom singlu nakon što su u prvom kolu poražene Vesna Dolonc i Jelena Janković.

Petoro srpskih predstavnika sinoć na terenima

Na travnate terene trećeg grend slema sezone juče su izašli Novak Đoković koji se sastao sa Rajanom Herisonom, Janko Tipsarević protiv Rajana Svitinga kao i Viktor Troicki koji je za plasman u treće kolo morao da savlada Martina Kližana. U dubl konkurenciji mečeve prvog kola odigrali su Vesna Dolonc u paru sa Olgom Savčuk protiv sestara Vilijams, kao i Nenad Zimonjić i Aleksandar Peja koji su se sastali sa Hjuitom i Gučioneom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari