Zašto i kako pitanja su na koja verovatno ni sam Duško Vujošević nema racionalne odgovore nakon ponovnog hvatanja za gušu mladog igrača u redovima crno-belih. Kao i 2. juna, kada je iziritiran lošim potezom Bogdana Bogdanovića uhvatio za gušu srpskog reprezentativca, Vujošević je u sredu na gostovanju Partizana jerusalimskom Hapoelu (82:79) ponovio isti potez, tako što je iznerviran potezom Mihaila Andrića, što je kumovalo porazu, na kraju utakmice prišao dvadesetogodišnjem beku i uz salvu uvreda uhvatio ga za vrat. Time je u potpunosti bacio u senku definitivno najbolju partiju njegovih izabranika od početka sezone.


S obzirom na pregršt trofeja čiji je bio deo u istoriji Partizana, Vujošević ima takvu poziciju u klubu, među navijačima i u samoj javnosti, da može sebi da dozvoli sramotno ponašanje, poput pomenuta dva davljenja i da za tako nešto od strane kluba ostane nekažnjen. Iako za takve poteze ne postoji opravdanje i obrazloženje, Partizan u klubu nema ličnost ili odbor sa autoritetom koji će automatski sankcionisati ispade slične vrste, koji u mnogome narušavaju integritet i imidž najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba. Utisak je da je Vujošević iznad kluba, da vedri i oblači i da njegovim metodama moraju svi da se povinuju hteli to ili ne, sloboda mišljenja i stavova ne postoji.

Košarkaši su u Jerusalimu pokazali napredak u igri. Milenko Tepić je napokon odigrao dobar meč u celosti, bez jeftino prodatih lopti, očajnih pasova i „davljenja“ basketare. Crno-beli su imali ideju u napadu, lopta je znatno brže kružila, o čemu svedoče 22 asistencije, od kojih osam pripadaju Tepiću. Partizan je želeo da maksimalno iskoristi činjenicu da Hapoel nema klasičnog centra, opravdano je forsirao igru pod košem, želeći da probudi Milutinova, koji se i iz Jerusalima vratio „krmeljivog pogleda“. Teret su uglavnom podneli igrači iz spoljne linije.

– Igrali smo puno bolje nego na prethodnim utakmicama. Imali smo više od 30 minuta kvalitetne igre. Normalno, da bi se dobio ovakav protivnik pred domaćom publikom, potrebno je da se igra svih 40 minuta i moramo daljim treningom i radom ići ka tome – izjavio je Vujošević za klupski sajt.

Napad Partizana protiv Hapoela bio je bolji deo tima, dok je u odbrani bilo puno propusta, pogotovo u spoljnoj liniji. Nedovoljna agresivnost na liniji dodavanja, loša rotacija i manjak snage uslovili su da rivalski bekovi prečesto šutiraju iz čistih pozicija. Bogdanović je u ofanzivnom aspektu odigrao najbolju ovosezonsku utakmicu, ali je u defanzivi potpuno podbacio, s obzirom na to da mu je direktni rival Elijahu ubacio 22 poena.

– U celini sam zadovoljan kako su moji igrači odradili posao i sigurno je da ovakva igra daje mnogo više razloga za optimizam nego neki prethodni susreti – zaključio je trener crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari