Od sedam srpskih predstavnika koji su startovali u singl konkurenciji prve nedelje trećeg grend slema sezone Vimbldona preostalo ih je samo troje, ali nažalost neće moći svi da izbore svoje mesto u četvrtfinalu prestižnog turnira jer je žrebom odlučeno da treći reket Srbije Viktor Troicki i branilac titule Novak Đoković ukrste rekete po 13. put u karijeri u osmini finala.

Iako slabije rangirani srpski teniser do pre nekoliko meseci nije bio u zavidnoj formi, stvari su krenule na bolje po njega pa je nakon dva maratonska meča u prva dva kola, sa 3:0 savladao 14. tenisera sveta Argentinca Huana Monaka. Đoković je bio bolji od Čeha Radeka Štepaneka u četiri seta, ali bez većih problema, pa će protiv Troickog pokušati da ostvari i 12. uzastopnu pobedu u međusobnim duelima sa kolegom iz Dejvis kup reprezentacije. Viktor je pobedio samo u prvom meču, na turniru u Umagu 2007. godine, a iako danas izgubi od Novaka nema za čim da žali jer je ovogodišnji rezultat njegov najveći uspeh na Vimbldonu. Pobednik srpskog duela sastaće se u četvrtfinalu sa boljim iz meča između 13. i 31. nosioca, Francuza Rišara Gaskea i Florijana Majera iz Nemačke.

Ana Ivanović, jedina predstavnica Srbije, imaće težak zadatak pred sobom koji mora da reši da bi se plasirala u četvrtfinale. Sa druge strane mreže biće druga nositeljka Beloruskinja Viktorija Azarenka koja je pre današnjeg duela sa Srpkinjom savladala bez većih problema Čehinju Janu Cepelovu, dok je Ana imala problema sa Julijom Gerges. Ana i Viktorija sastajale su se četiri puta i imaju jednak broj pobeda i poraza, a poslednji duel odigrale su ove godine na Mastersu u Madridu kada je trijumfovala Beloruskinja sa 2:0. Koja god od dve teniserke trijumfuje danas, u četvrtfinalu Vimbdona imaće lakšu protivnicu, Tamiru Pašek iz Austrije ili 21. nositeljku Robertu Vinči iz Italije.

Na teren će danas izaći i Nenad Zimonjić koji će u paru sa Katarinom Srebotnik odigrati meč osmine finala protiv protiv britanskog para, Keneta Skupskog i Melani Saut. Taj duel neće početi pre 18.00, a naknadno će biti određeno na kom će se terenu igrati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari