Stefanos Cicipas izaziva Srbiju u meču bez prava na grešku, hoće li se i Novak Đoković boriti za opstanak? 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Najbolji teniseri Srbije imaće zahtevan izazov u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Bez Novaka Đokovića, teniska reprezentacija Srbije jednostavno nije kadra da se nadmeće ni sa prosečnim svetskim selekcijama.

Prošle nedelje je neprijatno iznenadila u Kruševcu, porazom od reprezentacije Slovačke zbog kojeg je došla u poziciju da se bori za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Rival neće biti nimalo naivan, naprotiv, a lakša okolnost biće činjenica da će Srbija biti domaćin reprezentaciji Grčke 13. i 14. odnosno 14. i 15. septembra.

S obzirom na značaj meča, a i činjenicu da će do tada biti završeni svi grend-slem turniri neće biti nemoguće da se na suprotnim stranama nađu Novak Đoković i Stefanos Cicipas.

Još uvek je rano pričati o sastavima reprezentacija, ali bi eventualni nastupi dvojice svetskih asova umnogome doprineli atraktivnosti duela vrednog opstanka u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Kada je reč o ostalim reprezentacijama iz okruženja – Hrvatska će ugostiti Letoniju, dok će Bosna i Hercegovina otputovati u Kineski Tajpeh.

Parovi baraža

Srbija – Grčka

Hrvatska – Litvanija

Švedska – Indija

Kazahstan – Danska

Poljska – Južna Koreja

Švajcarska – Peru

Egipat – Mađarska

Norveška – Portugal

Austrija – Turska

Kineski Tajpeh – Bosna i Hercegovina

Izrael – Ukrajina

Japan – Kolumbija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari