Na poštama u Zapadnobačkom okrugu, opštine Sombor, Apatin, Kula i Odžaci, u prva tri dana besplatne akcije upisalo je oko 9.000 građana, a procenjuje se da u ovom okrugu pravo na akcije ima između 120.000 i 140.000 osoba. Velikih gužvi nije bilo, u redu se čekalo od pet do oko 50 minuta, a zanimljivo je da gotovo svaki peti građani nije imao tekući račun.

Na poštama u Zapadnobačkom okrugu, opštine Sombor, Apatin, Kula i Odžaci, u prva tri dana besplatne akcije upisalo je oko 9.000 građana, a procenjuje se da u ovom okrugu pravo na akcije ima između 120.000 i 140.000 osoba. Velikih gužvi nije bilo, u redu se čekalo od pet do oko 50 minuta, a zanimljivo je da gotovo svaki peti građani nije imao tekući račun. U pošti u Somboru juče oko 10 sati gotovo da nije bilo nikoga za upis akcija, pa se smatra da je prvi talas interesovanja prošao, da većih gužvi više neće ni biti. Pošte su uvele i dežurstva subotom i nedeljom. Neki građani su akcije upisali usput – išli su u grad nekim drugim povodom, a pošto nije bilo gužvi svratili su u poštu i obavili posao.

Za svaki slučaj

Nekoliko starijih Somboraca reklo nam je da vole da na vreme obave posao, „za svaki slučaj“. Ovo je podsetilo na jedan događaj od pre dvadesetak godina. U jednom somborskom selu stariji muškarac je došao po penziju, a kada je video veliku gužvu odustao je, naglasivši da će naići sutradan. Uveče je, međutim, preminuo, a posle toga u ovom selu neko vreme niko nije odustajao od podizanja penzije zbog gužvi.

U somborskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje otvoren je poseban šalter za upis akcija. Radnici šest preduzeća čije se akcije nude građanima i zaposlenim retko su dolazili za upis, a uglavnom su tražili informacije, često i telefonom, o tome šta im je potrebno da obave ovaj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari