Gradski odbor Demokratske stranke Požarevac obratio se nedavno javnosti povodom predstojećih lokalnih izbora, gde je predstavio svog kandidata za gradonačelnika, Dejana Savića, koji obavlja i funkciju predsednika ovog odbora.




Prvi se javnosti obratio predsednik odborničke grupe u lokalnom parlamentu, Zlatko Miladinović, koji je najavio živu aktivnost Demokratske stranke u lokalu, sve u susret predstojećim lokalnim izborima. On je naglasio da su apsolutno spremni da provere narodnu volju, jer su članovi koji su ostali u njihovim redovima provereni profesionalci iz svih domena. Još je dodao da im je zajedničko to što nemaju ambiciju da svoje profesije zamene javnim funkcijama zarad lične koristi

– Odbornike DS moći će te da sretnete na ulici i da ih lično pitate o problemu koji vas pritiska. To su provereni, nekorumpirani ljudi koji su prošli kroz različite pritiske i ostali dosledni ideji koju stranka propagira, rekao je Miladinović. Lider požarevačkih demokrata Dejan Savić je istakao da su spremni za izbornu utakmicu, ali da mu je žao što neće snage ogledati samo na lokalu, već na opštim izborima.

– Ovako će svi kandidati opozicije u Srbiji imati kao protivkandidata Aleksandra Vučića i mislim da to nije fer. Naravno, to je dozvoljeno i okolnosti su takve i u skladu sa tim ćemo se i ponašati. Političkim protivnicima poručujem da mi u DS-u želimo fer i korektnu izbornu kampanju, bez kleveta i optužbi, istakao je Dejan Savić.

Na pitanje novinara koliko je osnivanje pokreta Levica Srbije, bivšeg potpredsednika DS Borka Stefanovića, podelilo članstvo u lokalu, Savić je naveo njihova imena, ali i istakao da oni nisu bili, a neće ni biti politički protivnici.

– Napustili su nas nekadašnji predsednik Gradskog i Okružnog odbora Goran S Petrović, kao i predsednik IO Nenad Ratić, dva potpredsednika Novica Radivojević i Darko Ilić, sekretar GrO Srebrenka Begić – ukupno 17 članova Gradskog odbora i oko 50 članova stranke. Od odbornika, napustila su nas dvojica, Novica Radivojević i Velimir Damjanović. Ovaj razlaz je protekao bez zle krvi, inspirisan isključivo ideološkim razmimoilaženjima,naglasio je Savić i istakao da sa bivšim članovima u budućnosti vidi saradnju i normalnu komunikaciju, jer su svi oni pojedinačno a i grupno, kako je rekao, bolje rešenje od aktuelne vlasti. Šef odborničke grupe DS-a u lokalnom parlamentu, Zlatko Miladinović naglasio je da je njegova odbornička grupa nakon poslednjih lokalnih izbora imala 17 odbornika, kao i SNS, ali je tokom vremena došlo do osipanja, pa je sada u grupi koju vodi samo osam odbornika.



Bez krivičnih prijava

Na pitanja novinara da li će DS u kampanji i posle nje podnositi krivične prijave protiv pojedinaca iz vladajuće koalicije, kao što oni sada rade protiv njihovih članova, sekretar DS-a u Požarevcu, advokat po struci, Predrag Popović kaže da to nije njihov manir i da se neće služiti tim sredstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari