Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

Analitičari i investitori sa Vol strita imali su sumnje oko potražnje i sposobnosti ovog proizvođača da reši nedavne probleme sa isporukom, naročito imajući u vidu prvo tromesečje kada su isporuke pale za 31 odsto.

Tesla je u drugom tromesečju isporučio 95.200 automobila, čime je nadmašio procene analitičara, no iz kompanije još uvek nisu komentarisali da li će ovim isporukama uspeti da ostvare profit, prenosi Radio Slobodna Evropa.

I dok Musk s jedne strane pokušava da ubedi investitore da je potražnja za Teslinim automobilima visoka i da isporuka može biti efektna, pojedini analitičari su i dalje skeptični prema Teslinoj sposobnosti da ispuni svoja obećanja.

Musk, izvršni direktor kompanije uporno je govorio kako Tesla može da isporuči rekordan broj automobila u drugom tromesečju, pobedivši isporuku od 90.700 automobila koje su kupci dobili na kraju poslednjeg tromesečja prošle godine.

Tesla se i dalje suočava sa brojnim izazovima, uključujući pokretanje proizvodnje u Kini u momentu kada Vašington i Peking imaju trgovinske razmirice i kada nekoliko rukovodilaca Tesle napušta kompaniju.

Povezani tekstovi