Mafini

Kukićino
Posebno dizajnirani mafini

Dan zaljubljenih mnogi parovi obeležavaju međusobnim darivanjem poklona, izlaskom na romantične večere i celodnevnim izjavljivanjem ljubavi.

I sve je to propraćeno mnoštvom srca, različitih veličina.

Ali šta je s onima koji ovaj praznik, samoinicijativno ili usled (ne)srećnih okolnosti, provode sami? Da li neko misli i na njih tokom praznika ljubavi?

Po svemu sudeći – da.

Novosađanka Tijana Ivković rešila je da proba da oraspoloži one koji nisu toliko oduševljeni Danom zaljubljenih.

Zato ovog 14. februara, Tijana u svojoj poslastičari Kukićini poslužuje jedinstveni specijalitet.

Govanca. Čokoladna, naravno.

Tijana kaže da je mafin prekriven čokoladnim kremom, koji u spiralnom obliku neodoljivo podseća na kaku, namenjen „svima kojima je dosta preplavljenosti i komercijalizma u šta se ovaj praznik pretvorio“.

„Ne mogu da idem ulicom i da su oko mene srca i neoriginalni ljudi koji poklanjaju neoriginalne poklone“, kaže Tijana za BBC na srpskom.

„Kukićino je pankerski pokret protiv toga.“

Čokoladna govanca se služe gratis uz ostale slatikiše koji se prodaju na Anti-Valentines žurci u Kukićinu.

https://www.instagram.com/p/Bt1YkBggkvk/

Novosađani danas imaju priliku da probaju Boss Bitch brauni, koji se za ovu posebnu priliku služi na zlatnom tanjiru.

U ponudi je i kuki pomfrit, nazvan Fries Before Guys, a za one kojima je danas ipak dosta slatkiša, tu je bejgl sa belim lukom.

„To je za one koji se neće ljubiti danas ili za one koji će se ljubiti, ali ih je baš briga“, kaže Tijana.

Dodaje da gosti odlično reaguju na sve slatkiše za Dan zaljubljenih, pa i na govanca.

„Jedna devojka koja je došla s momkom ovde i pojela govance pred njim.“

Iako kolači u obliku izmeta idu kao alva, Tijana kaže da ljudi ne treba da brinu, jer „ima za sve“.

„Napravili smo mnogo, tako da ima dovoljno za ceo dan.“

https://www.instagram.com/p/Bt2z0wJAjm5/

Ali da li su ovi kolači namenjeni samo onima kojima je Dana zaljubljenih preko glave?

Mogu li i oni srećno zaljubljeni, pa čak i fanovi praznika, da uživaju u ovim specifičnim delikatesima.

„Mogu, naravno. Svi mogu da jedu govanca“, kaže Tijana.


Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari