Psihologija i zavisnost: Da li vam se uvek dopada ono što želite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Malteriraju pacove da bi ustanovili da li pusimo iz zelje ili svidjanja. Cilj opravdava sredstva. Vredno svake zrtve sirotih pacova.

  2. Problem definisanja i dobre terminologije je ostao važan u nauci.U ovom tekstu želja je shvaćena kao potreba pa je stoga adekvatniji termin u srpskom jeziku potreba a ne želja.Potrebe nisu uvek vezane za osećaj sreće ali nadoknađuju neki nedostatak pa su stoga ono što se želi.Sreća nije uvek traganje za ravnotežom (tada je u pitanju zadovoljenje potrebe), već je najčešće osećanje slobode od osećaja prinude i zavisnosti.Sreća je traganje ( nije pasivna već aktivna emocija tj.nije stanje već aktivnost ) za onim što ne spada u trebanje (moranje) već u slobodno biranje cilja.Tako ja mislim.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Naslovna strana

2. avgust 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.