Bastać: Grad uništen zbog Vesićevih poslova 1Foto: Ivana Nikoletić

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać zatrpao je danas blatom ulaz u zgradu Gradske uprave u kojoj se održava sednica Skupštine grada, navodeći da time na simboličan način želi da skrene pažnju odbornicima vladajuće većine „kako Beograd izgleda“.

– Prosipanjem blata ispred gradske Skupštine skrećemo pažnju svima koji sede u poslaničkim klupama a nikada se nisu pojavili ni na jednom gradilištu, da vide kako Beograd izgleda nekoliko poslednjih meseci, poručio je danas Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad i član predsedništva SZS, nakon što su članovi tog saveza ispred ulaza u zgradu gradske Skupštine istovarili kofe šljunka i vode, od čega su napravili gomilu blata.

Tim performansom su, kako kažu, hteli da pokažu odbornicima vladajuće većine „u šta je gradska vlast pretvorila Beograd“ „neplanskim i koruptivnim“ rekonstrukcijama i havarijama nastalim zbog nebrige i nestručnosti. 

– Ulice su raskopane, Trg republike koji je koštao 10 miliona evra propao je posle deset dana. Invalidi ne mogu da izađu iz svojih zgrada jer nemaju trotoar, preduzetnici razmišljaju da zatvaraju svoje lokale, sve to zato što Vesić Goran, svojim nestručnim, bahatim i korumpiranim poslovima uništava Beograd. A Beograd je danas ovakav, kakvog smo ga ovim performansom dočarali. Pored svega toga, nakon vodovodne havarije i nakon što je potopio deo grada, nas obmanjuje tako što saopštava da će oktobarski račun biti za vodu biti umanjen u iznosu od pet odsto. Kada preračunate, dođete do podatka da Vesić ceni to što građani četiri dana nisu imali vodu, celih 15 dinara po članu domaćinstva, rekao je Bastać novinarima. 

On je dodao da je građanima juče dostavljeno zvanično pismo direktora „Vodovoda“, u kome je bilo političkih poruka. 

– Posle svega direktor Vodovoda na Starom gradu u sandučiće građana ubacuje zvanično pismo tog preduzeća, sa pečatom, plaćeno novcem Beograđana, u kome se bavi politikom. U pismu saopštava šta će sve „Vodovod“ u narednom periodu da uradi, a onda u poslednjoj rečenici kaže da „nemarom prethodne gradske vlasti, vodovodna mreža u centru grada nije svojevremeno planski obnavljana i rekonstruisana“ . Zamislite da je on posle pet godina shvatio da možda nešto nije u redu. To znači da nije radio svoj posao. A isto je pitanje za njega, kako nikada nije nestajalo vode u prethodnih pet godina, ako neko nije radio posao pre njega. Sve ovo je jedna velika obmana SNS, koji na sve moguće načine zloupotrebljava državne resurse, naveo je Bastać. 

Vesić o performansu Bastaća: Jedina politika koju Savez za Srbiju nudi građanima je blato

Zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić izjavio je danas da to što su odbornici Saveza za Srbiju doneli blato pred gradski parlemant „pokazuje da je njihova jedina politika koju nude blato“.
„Dragan Đilas je poslao poruku da je njegova politika jedno obično blato i da zaista samo to nudi građanima Beograda“, rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.
Zamenik gradonačelnika je rekao da Đilas, dok je bio na vlasti, „nije znao da napravi kanalizaciju niti da sredi Slaviju ili bilo šta drugo“ i da zato kako je naveo, „niko i ne glasa za njega na izborima“.

Vesić je najavio da će stanovnici beogradskih naselja na levoj obali Dunava dobiti kanalizaciju o čemu skupština danas odlučuje ali i ocenio da odbornici koji su doneli blato a nisu došli na današnju sednicu gradskog parlamenta pokazuju da ih „ne interesuje život Beograđana ni razvoj Beograda“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

19 reagovanja na “Bastać: Grad uništen zbog Vesićevih poslova”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.